İş fikrini gerçekleştirmeye var mısın?

Güncelleme Tarihi:

İş fikrini gerçekleştirmeye var mısın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 13:32

EGE İş Kadınları Derneği (EGİKAD), İzmir Üniversitesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü ile KOSGEB eğitim sürecini tamamlamış kadınlara yönelik ’En iyi fikir yarışması’ düzenledi. Yarışmada birinciye 5 lira ödül verilecek.

Haberin Devamı

Proje’nin tanıtım toplantısı Küçük Kulüp Restoran’da EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Akiş’in katılımı ile gerçekleştirildi. EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, yarışmaya katılacak kadın girişimcilerin iş fikirleri ile ilgili konu sınırlaması olmadığını belirterek, bölgesel ve ulusal verimliliğe, istihdam ve kalkınmaya katkı sağlayacak tüm sektörlere yönelik yenilikçi iş fikirlerinin yarışmaya katılabileceğini söyledi.

Yarışmaya katılacak kadın girişimcilerin, KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini hatırlatan Elmasoğlu, yarışma kapsamında 20 projenin konularında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirileceğini kaydetti.

Projenin paydaşlarından ve akademik eğitim desteği verecek olan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ise üniversite olarak Türkiye’de ilk defa kadın ve toplum dersini öğrencilerine seçmeli olarak verdiklerine dikkat çekerek, kadın girişimcilere de böyle bir projede destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Cinsiyet eşitliği konusunda da üniversite olarak akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere özel eğitim verdiklerinin altını çizen Erciyeş, EGİKAD ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü ile birlikte hayata geçirdikleri projede de girişimci kadınlara 2 gün toplumsal cinsiyet eşitliği, iş planı hazırlama konuları başta olmak üzere birçok alanda eğitim vereceklerini kaydetti.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Akiş ise, bu projede olmaktan çok keyif aldıklarını söyledi. Girişimci kadınların birçok sorunla karşılaştığını bu proje ile en azından işini kuramayan bir kadının hayaline kavuşacağını ifade eden Akiş, Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomiye sahip olması için kadınların da erkekler kadar iş hayatının içinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

1. proje 5 bin TL para ödülü, ücretsiz web sitesi yapımı ve ayda 1 veya 2 kez olmak üzere 6 aylık danışmanlık hizmeti verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!