İran ile Trabzon arasında turizm alanında işbirliği

Güncelleme Tarihi:

İran ile Trabzon arasında turizm alanında işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 12:54

İran ile Trabzon arasında turizm alanında işbirliği

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Ortadoğu Turizm Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) ve Türk Hava Yolları işbirliği ile İran’dan gelen heyet, Trabzon’da ve bölgede turizmin canlanması için temaslarda bulundu.

Tebriz, Shiraz ve Ahvaz bölgelerinin önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet, Trabzon’la İran arasında turizmin canlanması için bir dizi görüşmeler yaptı. Turistik inceleme gezisi kapsamında gelen heyet, Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti, Vali Yücel Yavuz ile görüştü. Valilik Toplantı Salonu’nda İran heyetini kabul eden Vali Yücel Yavuz, Trabzon'un gerek doğası, gerekse medeniyet mirası açısından büyük bir zenginliğe sahip bir il olduğunu belirterek, heyetten şehri gezerek daha iyi tanımalarını istedi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Vali Yavuz şunları söyledi:

“ Bu organizasyonu önemsiyoruz. Özellikle Körfez ülkeleri arasındaki ilişki dikkate alındığında komşu İran’la yapılan turizm çalışmasının önemli bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Bu görüşmeler sonrası iki ülke arasındaki turizm hareketlerinin daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Önümüzdeki süreçte THY nın Trabzon’dan İran’a charter seferleri koyma yönünde çalışmalar yapması sevindirici. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Trabzon’da olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren İranlı seyahat acenteleri yetkilileri de,  seyahatin çok güzel sonuçlara ulaşacağını ifade ederek heyeti kabullerinden dolayı Vali Yavuz’a teşekkür ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!