iPhone 5'e jet gibi internet

Güncelleme Tarihi:

iPhone 5e jet gibi internet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 10:00

Yeni iPhone 5'in önemli bir özelliği daha ortaya çıktı: İnternet artık jet hızında olacak.

Haberin Devamı

Apple'ın yeni iPhone'u 4 Ekim'de duyurucağının ortaya çıkmasının ardından iPhone 5'le ilgili yeni detaylar da gün yüzüne yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Bu bağlamda iPhone 5'in diğer iPhone jenerasyonlarından farklı olarak 4G LTE teknolojisini kullanacağı tahmin ediliyor. HSPA+ 21 desteğine sahip olması beklenen iPhone 5, bu sayede 3G'ye nazaran internete çok daha hızlı bağlanabilecek. 3G ile 7.2 Mbps hızında internete bağlanan telefonlar, 4G ile 21 Mbps hıza ulaşacak.

PCMag'dan bir uzmana göre ise 4G LTE, tam olarak 4G veya HSPA+ teknolojilerini karşılamıyor ve 4G LTE, 3G teknolojisinin bir parçası.

Her ne kadar ülkemizde 4G teknolojisini son kullanıcı kullanamıyor olsa da, Verizon ve AT&T gibi operatörler bu teknolojiyi kullanıcılarına sunuyor ve 4G teknolojisini destekleyen cep telefonları bu teknolojiden faydalanabiliyor.

Daha önce Apple'ın 4G LTE desteği ile iPhone'ları test ettiğine dair haberler internette dolaşırken, elbette bu teknolojinin iPhone 5'lerde kullanılacağını şu aşamada söylemek oldukça güç. O nedenle 4G'li bir iPhone'un kullanıcılara sunulacağını söylemek için şimdilik epey erken.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!