İnternette gördü hobisi oldu

Güncelleme Tarihi:

İnternette gördü hobisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 11:29

MANİSA'nın Yunusemre İlçesi ndeki Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü öğretmeni Ramazan Karataş'ın internette görüp denediği su kabağından yaptığı süs lambaları hobisi oldu.

Haberin Devamı

Karataş, fotoğrafını Facebook 'ta paylaştığı süs lambalarından isteyen tanıdıklarını kırmayıp, sadece masraflarını alarak onlar için de yapıyor.

Sekiz ay önce internette gezinirken su kabağından süs lambalarının nasıl yapıldığını öğrendiğini belirten Karataş, "Bunu ben de hobi olarak yapabilirim dedim ve başladım. İlk bir ay biraz zorlandım. Ancak yılmayarak öğretmenlikten arta kalan zamanlarımda hobimi devam ettirdim. Sekiz ayda bu hobimi geliştirdim. Çeşitli figürleri su kabaklarına işleyerek süs lambaları yapmaya başladım. Ardından yaptıklarımı kendi Facebook sayfamda paylaşmaya başladım. Kişisel sayfamda yaptıklarımı görenler, kendileri için de yapmamı istemeye başladılar. Onları kırmayıp, sadece masraflarını alarak onlar içinde süs lambası yapıp, hobimi daha da geliştiriyorum" dedi.

Haberin Devamı


"HER TÜRLÜ DESENİ İŞLEYEBİLİRİM"
Su kabaklarının üzerine her türlü deseni işleyebileceğini belirten Karataş, "Şu an su kabağından yaptığım süs lambalarında semazenlerden, Osmanlı motiflerine ve isimlere kadar çeşitli desenler bulunuyor. Kişinin talebine göre her türlü deseni su kabağına göre işleyebiliyorum. Hatta Ulu Önder Atatürk'ün portresini bile su kabağının üzerine işledim" diye konuştu. Karataş ayrıca, su kabağından yaptığı süs lambaları fiyatlarının motifin zorluğuna göre normalde 250 ile 1000 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını söyledi.
Su kabağından süs lambası yapmasının zahmetli bir iş olduğunu belirten Karataş, ancak buna rağmen yılmayıp, çalışmalarını devam ettirdiğini, hedefinin sergi açarak eserlerini tüm Manisalılar'a göstermek olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!