İnternet medyası basın kartı tasarısını bekliyor

Güncelleme Tarihi:

İnternet medyası basın kartı tasarısını bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 19:18

İnternet Habercileri Cemiyeti Derneği (İHACDER) Başkanı Kemal Turgut, internet medyasında çalışan basın mensaplarına sarı basın kartı verilmesine ilişkin tasarıyı merakla beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Kemal Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan demecinde ‘internet medyasındaki kesimlerle ilgili basın kanununda bir değişiklik öngördüklerini’ belirttiğini anımsattı. Bakan Elvan’ın ‘Değişik çalışmaları yaptık. Bakanlar Kurulu’nda bunu tartıştık. Meclise sunduk. İnternet medyasında çalışanlar artık gazeteci sayılacaklar. Basın kartı sahibi olacaklar’ ifadelerini hatırlatan Turgut, şöyle devam etti:

“Sayın bakanın açıklamalarından anlaşılacağı üzere taslak halinde mecliste bekleyen ‘yasa’ önümüzdeki aylarda mecliste oylanarak yasalaşacak. Binlerce internet haber sitesi çalışanı bu yasanın çıkacağı günü merakla beklemektedir. Malatya’da da bu işi hakkıyla yapan ve sadece internet üzerinden yayınlarını istikrarlı bir şekilde sürdüren onlarca haber sitemiz mevcut. Dileğimiz çıkacak olan yasanın internet habercilerinin altından kalkamayacağı yaptırımları içermez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!