’İnternet gırgırı terör sanıldı’

Güncelleme Tarihi:

’İnternet gırgırı terör sanıldı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:10

TERÖR örgütü Ergenekon’un tetikçisi olmakla yargılanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’e suikast düzenlemekle suçlanan Vatan Bölükbaş, internette yaptığı gırgır amaçlı sohbetler yüzünden davaya dahil edildiğini iddia etti. Ergenekon davasının dünkü duruşmasında Bölükbaş, şunları söyledi:

"Savcı Zekeriya Öz, elinde tespih bağdaş kurmuş oturuyordu. Odada başka bir savcı daha vardı. ’Veli ne yapıyor, sohbete çıkmıyor musunuz?’ diye sordu. ’Havalandırma boşlukları vardır, dinle bakalım’ dedi. ’Devlet ajanı ol oğlum’ dedi."

’Ona sıkalım, buna sıkalım’

"Ankara’da şantiye işinde çalışıyorum. ’Ona sıkalım, buna sıkalım’ diye şamata amaçlı konuşuyoruz. Başbakan’a ve Akyürek’e suikast yapacak kabiliyette bir insan değilim. Şantiyemiz dağ başında bir yerde. O nedenle kuru sıkı bir silah temin etmek istedik. Olmadı. İki kere malzememiz çalındı. 16 saat o şantiyede soğukta çalışıp sonra eve gelince nette takılıyorum."

"Ergenekon operasyonu sonrasında ’tcergenekon’ isimli mail adresi aldım. Emniyette, ’MSN konuşmalarım geyik muhabbeti, hayal dünyası, attık, salladık; vurun bir tokat gönderin’ dedim. Başbakan’a ulaşmam mümkün mü? Sayemde onlarca koruması daha oldu."

Konuşmalarda ’gülücük’ var

"AKP üyesiyim. AKP’den de ayrılacağım. TİT ile bir ilgim yok. İnternette hacklediğim yabancı sitelere Türk bayraklı, silahlı TİT logosunu gönderdim. Türk siteleri hacklemedim. Barzani ile ilgili yabancı siteleri hackledim. Türk milliyetçisi gençlerin hackleyeceği sitelerdi. Biz gırgır şamata sitelerinde hack sitelerinde takılıyoruz."

"Sarızeybek güvenlik kursunda silah eğitim aldım. 5 el atış hakkımız vardı. Babam İş Bankası’nda güvenlikçi idi. Emekli olacağı için yerine ben iş başvurusu yapmıştım."

"Bu davanın en küçük sanığıyım. Konuştuk, ettik ama ciddiyeti yok. Netten arkadaşıma komik resim gönderiyorum bununla şunu vurduracağım diyorum. Konuşmalarda gülücük resimleri var. ’MOSSAD’dan 1 milyon dolar gelecek’ diyorum, sonradan da ’10 kontör borç versene’ diyorum. Bana kimse bu kişilerin adresleri konusunda bilgi getirmedi. Çünkü ciddi konuşmalar değildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!