İnsanlık tarihinin en kötü ‘kafası’

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık tarihinin en kötü ‘kafası’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 11:05

Hitler’in, Nazi ordusunun en büyük sırrı çözüldü, aynı zamanda tüm zamanların en sağlam uyuşturucu kafasını yaşadıkları ortaya çıktı. Artık, bi’ zahmet “Neyin kafasını yaşıyorsa...”, “Filanca ne içiyorsa bana da verin” kalıplarını kullanmayı bırakırsınız

Haberin Devamı

Alman yazar Norman Ohler sayesinde tarihçiler derin bir oh çekti, ‘Nazi modelini’ uygulamaya çalışan askeri kamplarda jeton nihayet düştü: Meğer, Adolf Hitler ağır uyuşturucu bağımlısıymış, Nazi başarısının arkasında ince planlar değil sinsi uyuşturucular, ‘cin fikirli’ doktorlar varmış.

Dedikodu mahiyetindeki bilginin çıkış kaynağı Berlin’in underground kulüpleri. Gecenin köründe, kulübün dibinde “Hitler ‘büyük’ takılırmış. Nazi ordusunun kafası hep iyiymiş” gibi cümleler kulağınıza çarpsa muhtemelen oralı olmazsınız. Bu yüzden tarihi bir sırrı aydınlatan kitabın kapağında sizin değil, Norman Ohler’ın adı yazıyor. Ohler, bu lafların peşine düşüyor; tüm Alman federal ve ABD’nin ulusal arşivini bu gözle tarıyor, Hitler’in özel doktoru Theodor Morell’in reçetelerini tek tek inceliyor ve...

STRATEJİ YOK, KRİSTAL METH VAR

Haberin Devamı

İnsanlık tarihinin en kötü ‘kafası’


Gördüğümüz her abartı, bariz davranışı bir ‘kafa’ya bağlıyoruz, etiketliyoruz ya; “Hatun kafası işte abi...”, “Tam tasarım kafası..”, “Hollywood kafasına bak”. ‘Hitler kafası’ da aslında şöyle bir şeymiş: Ayık olmadığı gün, kullanmadığı uyuşturucu türü yok. Arada damardan takılıyor, çoğu zaman ‘haplanıyor’.

İnsanlık tarihinin en kötü ‘kafası’


Nazi askerleriyle Hitler’in mönüsü ayrı tutuluyor. Ordunun başlıca besin kaynağı, içinde bol oranda metamfetamin bulunan Pervitin isimli hap. Bugünkü karşılığı kristal meth. 1930’ların Berlin’inde millet enerjisi yükselsin diye kahve içmek yerine Pervitin atmayı tercih edermiş. Pervitin’in, kristal meth’in en büyük etkisi şu: Uyku nedir unutuyorsun, enerjiden yerinde duramıyorsun. İlk kez Polonya çıkarmasında kullanılmış; işe yarayınca Fransa çıkarması için 35 milyon adet Pervitin yüklemesi yapılmış.

Kitaptan şu çıkarıma da varmak mümkün: Hitler’in kafası çabuk geliyor. Hep de tatlı tripler yaşıyor. 1944 sonbaharı olmuş, Alman ordusu haşat halde, çöktü çökecek, generaller Hitler’e yalvarıyor: “Taktik değiştirelim. Savaşı kaybediyoruz.” Hitler’in gördüğü tablo realiteden azıcık farklı. Yine de karşı gelmiyor, ‘taktik’ değiştiriyor: Meth’in yanında ‘speed’ ve ‘steroid’ de kullanmaya başlıyor, genelkurmayların ‘meth’e başlaması için ‘düğmeye’ basıyor.

YILDIRIM HAREKÂTLARININ ARDINDA ‘METH’ VAR

Haberin Devamı

İnsanlık tarihinin en kötü ‘kafası’

Kitapta Nazi’lerin meşhur yıldırım saldırılarının ardında da Pervitin’in bulunduğu iddia ediliyor. Hap askerlere cesaret veriyor, soğuktan ve uykusuzluktan koruyordu. Bu sayede Almanlar, Birinci Dünya Savaşı sırasında dört yılda alamadıkları Fransa’daki bölgeleri dört gün içinde işgal ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!