İnovasyon sınırları aşmaktır

Güncelleme Tarihi:

İnovasyon sınırları aşmaktır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 00:00

Ege Üniversitesi 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış etkinlikleri programı kapsamında düzenlenen, “Ülkemizde inovasyon neden gecikiyor?” adlı panelde konuşan Jan Nahum, “İnovasyon insanın sınırlarını aşmasına izin verir” dedi.

Haberin Devamı

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Heksagon Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, Karsan A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nahum, Türk Patent Dairesi Başkanı Ahmet Koçer, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emin Kansu konuşmacı olarak katıldı.
Prof. Dr. Emin Kansu, “Bilimsel düşünce nasıl oluşturulmalıdır” konusunu ele aldı. Prof. Dr. Kansu, “Bilimsel bilgi, bilimi önemsemeli ve önemsetmeli. Teknoloji yatırımları ve AR-GE çalışmalarının Gayri Safi Hasıla’daki oranı arttırılmalı” dedi. Maddi desteklerin yeterliliği ile de bilimsel bilgi ve inavasyon çalışmalarının arttırılamayacağına değindi. Jan Nahum ise konuşmasında “İnovasyon insanın sınırlarını aşmasına izin verir. Değişik seviyedeki ihtiyaçları karşılamak için vardır. İnovasyonun bunu yapabilmesi içinde bilgiye erişebilmesi önemlidir. Artık ürün yapmamız gerekmiyor, artık yeni teknolojilerle sınırlarımızı aşmalıyız” dedi. Nahum “Biz var olan bilgi ve beceriyi dünyanın ihtiyaç duyduğu hizmetlerin gerçekleştirilmesi için kullanmalıyız” diye konuştu.  Türk Patent Dairesi Başkanı Ahmet Koçer de konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!