İngiltere'de cep telefonlarına uyarı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede cep telefonlarına uyarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'de satışa sunulacak cep telefonlarının üzerinde, sigara paketlerinde olduğu gibi "sağlığa zarar" konusunda uyarı yer alacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararın, önümüzdeki bir-iki hafta içinde uygulamaya konulacağını belirten gazeteler, cep telefonlarının sağlığa zararlı olup olmadığına ilişkin araştırmalardan henüz bir sonuç çıkmadığından, alınan bu kararın üretici firmalar ve satıcılar arasında öfke yaratacağını yazdı.

Cep telefonu alıcılarına yapılacak uyarının, bir "broşür" şeklinde hazırlanacağını ve her satışta telefonla birlikte müşteriye verilmesinin zorunlu kılınacağını belirten Sağlık Bakanlığı kaynakları, broşürün cep telefonlarının bütün potansiyel risklerini tüketiciyi anlatacağını belirtiyorlar.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan broşürün küçük yaştaki çocukların cep telefonu kullanmalarının sakıncalarına özel bir bölüm ayıracağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Gazeteler, İngiltere'de "deli dana" hastalığı ilk duyulduğunda hükümetin yeteri kadar uyarı yapmamasının sonuçlarına dikkat çekerken, hükümetin ilerde cep telefonlarının sağlığa zararının kanıtlanması halinde "sorumlu tutulmamak" adına peşin uyarılar yaptığına işaret ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!