İngiltere Büyükelçisi Richard Moore kimdir?

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore kimdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:20

İngiltere Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, sosyal medya paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Ocak 2014'ten itibaren Birleşik Krallık'ın Türkiye Büyükelçisi görevini üstlenen Richard Moore’un özel hayatı merak ediliyor. Peki, tweetlerinden Türkçe’ye hakim olduğu görülen İngiltere Büyükelçisi Richard Moore kimdir, aslen nereli?

Haberin Devamı

Ertem Şener ile yaşadığı diyalogla gündeme gelen Richard Moore, İrlanda kökenlidir. Libya doğumlu olan Richard Moore, kendisini "yarı İrlandalı tüm Birleşik Krallık'lı" olarak tanımlamıştır. Lisans eğitimini Oxford Üniversitesi'nde Felsefe, Politika ve Ekonomi dallarında tamamladı. Lisansüstü eğitimini sırasıyla Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government'ta ve Stanford Executive Program'ında sürdürdü.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nda; 2010-2012 yılları arasında Avrupa, Latin Amerika ve Küreselleşme Direktörü, 2008-2010 yılları arasında ise Program ve Değişim Direktörü olarak görev yaptı. Ayrıca, Vietnam, Pakistan ve Malezya'da çalıştı. 1990-1992 yıllarında bir sene Ankara'daki büyükelçilikte iki sene İstanbul'daki konsoloslukta basın ateşesi görev yaptı. 2014 yılının Ocak ayında ise David Reddaway'den sonra Birleşik Krallık'ın Türkiye Büyükelçisi olarak atandı.

Haberin Devamı

Genetik bir rahatsızlıktan dolayı görme engelli olan ve Rehber Köpekler Derneği kurucularından Maggie Moore ile evlidir. Çiftin bir oğlu ve İstanbul'da dünyaya gelmiş bir kızı vardır. İyi derecede Türkçe bilmektedir. Moore'un ilgi alanları arasında golf, uzun yürüyüşler, tüplü dalış, Türk halıları ve porselen koleksiyonu gibi zevklerin yanında futbol tutkusu da bulunmaktadır ve 1990 yılından beri de Beşiktaş JK taraftarıdır. Richard Moore, sosyal medyayı etkin olarak kullanmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!