İngiliz Parlamentosu’nda kokain skandalı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Parlamentosu’nda kokain skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 12:10

İngiltere Parlamentosu uyuşturucu skandalı haberleri ile çalkalanıyor.

Haberin Devamı

Daily Star Sunday gazetesinde yer alan habere göre, Westminster’da bulunan parlamento binasını kontrol etmeye gelen müfettişler, milletvekillerinin kullandığı tuvalette beyaz toz izlerine rastladı. 

Yapılan araştırmada parlamento binasındaki klozetler, tuvalet kağıdı ruloları, ve tuvalette bulunan tüm eşyaların yüzeyleri incelendi.

İngiliz Parlamentosu’nda kokain skandalı


KONTROLDE MAVİ RENGE DÖNÜŞÜYOR

Muhabirler, Avam kamarasının hemen yanında bulunan erkekler tuvaletine girerek raflar üzerinden örnekler aldı. Bunun dışında parlamentoyu ziyarete gelenlerin kullandığı tuvaletlerden alınan örneklerde de uyuşturucu izine rastlandı.

Özel bezler kullanarak tuvalet kağıtlarındaki tozun uyuşturucu maddesi olduğu tespit edildi.

İngiliz Parlamentosu’nda kokain skandalı

Haberin Devamı

Uyuşturucu testinde kullanılan ıslak mendiller 'kobalt tiyosiyanat' denilen bir kimyasal madde içeriyor ve kokainle temas ettiği anda ‘mavi’ renge dönüşüyor.

‘MİLLETVEKİLLERİ KOKAİN KULLANIRSA’

Uyuşturucu testleri yapan şirketin sahibi Dave Riggs, “Testlerden yüzde 95- 98 oranında doğru sonuçlar alıyoruz. Polise, cezaevlerine ve gümrüklere de tedarik ediyoruz” dedi.

Adı açıklanmayan eski bir Emniyet Müdürü ise, “Eğer milletvekilleri kokain kullanıyorsa bunun anlamı şimdiye kadar uyuşturucu kullanımına karşı yürüttüğümüz tüm politikaların ikiyüzlülüğünü gösteririr” dedi.

Avam Kamarası sözcüsü ise parlamento tuvaletlerini kullananların uygun olmayan davranışlar sergileyebileceğini belirterek, parlamentonun halka açık bir yer olduğunu ve her yıl milyonlarca ziyaretçinin geldiğini ve gelenlerin dolayısıyla tüm
hizmetlerden yararlandığını söyledi.

İngiliz Parlamentosu’nda kokain skandalı

KOKAİN KULLANAN LORD İSTİFA ETMİŞTİ

Bundan 5 ay öncesinde ise Lordlar Kamarası yardımcı konuşmacısı Lord Sewel hakkında kokain kullanımı ve Asyalı hayat kadınlarıyla birlikte olduğu iddiası ortaya atılmıştı.

The Sun gazetesinde çıkan görüntülerden sonra Lord Sewel, istifa etmek durumunda kalmıştı.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!