İnegöl'de mısır hasadı başladı            

Güncelleme Tarihi:

İnegölde mısır hasadı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 16:37

İnegöl'de mısır hasadı başladı            

Haberin Devamı

   

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) - Bursa’nın İnegöl İlçesi'nde ikinci ürün olarak yetiştirilen süt mısırın hasadına başlandı. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl genelinde ikinci ürün olarak yaklaşık 6 bin dönüm alana mısır ekimi yapıldığını ve çiftçilerin bu üretimden büyük kazanç sağladığını belirtti.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Şipali Mahallesinde mısır hasadı çalışmalarını izledi. Çelik, burada yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“İnegöl’de ürün desenimizin çok olduğunu sürekli olarak dile getiriyoruz. Bu sebeple sık sık tarlaları geziyoruz. Bu kez Şipali Mahallesi’nde mısır tarlasındayız. Gördüğümüz mısırlar 2. ürün şeker mısırı olarak tabir ediliyor. Son zamanlarda İnegölümüzde çiftçilerimize büyük gelir getirmeye başladı. Geçen sezon tek ürün para yaptığında çiftçiyi mutlu edebilirdi ama iki ürün çiftçiye büyük avantaj sağlıyor. Şeker mısırı, patates hasadından, buğday, arpa gibi hububat hasatlarından sonra ekilen bir üründür. Bugün de yaklaşık 4 bin dönüm civarına çıktı. 2 bin dönüm de silajlık mısır var. Toplamda 6 bin dönüme tekabül eden 2. ürün geliri getiren bir ürün oldu. Bunun bir dahaki daha da seneye yükseleceğini biliyorum. Bu mısırın tonu piyasada 600 lira civarında, sözleşmeli ekilenlerde de 560-570 lira civarında fabrikalarla sözleşme imzalanıyor. Silajlık mısır da hayvancılıkta önemli yere sahip.” 

ÇİFTÇİ PATATESİ TERKETTİ

İnegöllü çiftçi Zakir Özonan ise, “Patates üretimi bize para kazandırmıyor, alternatif ürün olarak mısır ekimlerine başladık. Devletten mazot desteği istemiyoruz, sadece gübredeki vergiyi kaldırmasını istiyoruz. Mısır bir taraftan alternatif gübre oluyor. Arayıp da bulamadığımız yeşil gübre yerine kullanılıyor. Artık patatesi terk ettik, mısıra başladık” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!