'İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü' kutlandı

Güncelleme Tarihi:

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 18:50

'İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü' kutlandı

Haberin Devamı

Barış İLYASOĞLU/İNEBOLU(Kastamonu), (DHA)  - KASTAMONU'nun İnebolu ilçesinde '9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü' kutlandı.
Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başlayan program İnebolu Limanı'ndaki kutlama programı ile devam etti. Kutlamalara Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Engin Uzuner de katıldı. Vali Vekili Yaşar Karadeniz, büyük millet olmanın herkese nasip olmayacağını belirterek, "Büyük milletler ne zaman ki zora dara düşerlerse daha da birbirlerine kenetlenirler, daha sımsıkı olurlar. daha büyürler ve bir sel gibi coşarak yine o önceki iyi günlerine dönmek için güçlü bir mücadelenin içinde yer alırlar. Bugün içinde bulunduğumuz coğrafyada, Ortadoğu'da yaşanan olaylara baktığımızda aslında büyük millet olan ülkelerle diğer ülkeler arasındaki farkı da çok iyi görüyoruz.  Bu bölgede oynanan oyunlara bakıyorsunuz geçmişten beri tarihi geçmişi olan ve devlet olma geleneği olan büyük milletler hala daha direniyorlar ayakta duruyorlar. Ama sonradan oluşan suni devletler bundan çok daha çabuk etkilenip parçalanma sürecine girebiliyorlar. İşte bizde Kurtuluş Savaşı'nda böyle bir süreç yaşadık. Ama o zor durumda dahi Ankara önlerine kadar düşman gelmesine rağmen bu millet ümidini hiç kaybetmedi. Ve 'dimdik ayaktayız' diyerek mücadelesine daha da ödün verdi ve bağımsızlığını kazandı." diye konuştu.
İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy da "Ulu Önder Atatürk İnebolu'ya geldiği zaman kahraman ve cesur denizcilerin ellerini tek tek sıkmış, büyük bir samimiyet ve yakınlıkla 'Sizin gayretlerinizi öteden beri takdir ederim. Her vakit ve surette vatan emrinde bulunacağınızdan eminim. Yaptığınız hizmetleri asla unutmayacağım' diye belirterek takdirlerini belirtmişlerdir" dedi.
Konuşmaların ardından, Kurtuluş Savaşında silah ve cephanenin deniz yolu ile İnebolu Limanı'na getirilişi ve yöre halkının omuzlarında kağnı arabasına yüklenerek cepheye sevki  canlandırıldı. Heyamola ve halk oyunları gösterileri sonrasında resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ve İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü Bocce turnuvasını kazanan takımlara ödülleri verildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!