‘Utanca', ‘Özür' heykeli

Güncelleme Tarihi:

‘Utanca, ‘Özür heykeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 15:13

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde tecavüz ettiği İtalyan performans sanatçısı ‘Pippa Bacca’ olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo'yu öldüren zanlı Murat Karataş'a gönderilmek üzere Avanoslu heykeltıraş Metin Aker, baş kısmı belinde heykel yaptı. Metin Aker, bu heykel ile aynı zamandan İtalyan halkından özür dilemek istediğini söyledi.

Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde helketıraş Metin Aker, dünya barışına katkı sağlamak için gelinliği ile İsrail'in Tel Aviv kentine gitmek üzere İtalya’nın Milano kentinden yola çıkan ancak Türkiye’de tecavüz edilerek öldürülen İtalyan sanatçı ‘Pippa Bacca'nın katil zanlısı Murat Karataş'ı simgeleyen heykel yaptı. Metin Aker, baş kısmını beline yaptığı heykel ile İtalyan halkından özür dilemek istediğini söyledi. Aker, şöyle dedi:

“Biz bu değiliz. Ancak, içimizden böyle kişiler de çıkıyor işte. Bu gibi insanların beyni kafasında değil, başka yerlerde çalışıyor ve orayla düşünüyor sürekli. O nedenle böyle ahlaksızca, terbiyesizce ve ülkemizin yüz karası olacak şekilde işler yapıyorlar. Bu heykelin başı yok çünkü o işi yapan insanların da başı yok zaten. O kardeşimizin ölümünden içimiz parçalandı. Ben bu heykeli cezaevine göndereyim ve bunu yapan ahlaksız kişinin yanında dursun diye düşünüyorum. Bu heykel devamlı olarak kendisine nasıl biri olduğunu hatırlatsın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!