Kardeşlerine mafyayı saldı

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlerine mafyayı saldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2002 01:57

5 gündür sorgulanan Ankaralı holding patronu Erdal Tontu'nun, 12 milyon marklık alacak için kardeşlerini mafyayla tehdit ettiği anlaşıldı. Tontu'yu kardeşleri şikáyet etti.

Antalya'da bulunan Adora Golf Resort Tatil Köyü'nün sahibi Dörtel Holding'in sahibi olan 4 kardeşin arası, para yüzünden bozuldu. Kardeşlerden Erdal Tontu'nun, 12 milyon mark alacak verecek yüzünden, kardeşleri Erol, Hanefi ve Halil Tontu'yu, çeteyle tehdit ettiği ortaya çıktı. Çıkar amaçlı suç çetesi kurduğu ve yönettiği iddiasıyla Ankara Organize Suçlar Şubesi'nde 5 gündür sorgulanan Erdal Tontu'nun oğlu Kaan da sorgulamaya alındı. DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan kişi sayısı ise 6'ya çıktı.

Borçtan kaçmak istiyor

İddialara göre, Dörtel Holding'in dört hissedarından biri olan Erdal Tontu, hisselerini paraya çevirip kardeşleriyle ortaklığa son vermek istedi, ancak hisseleri kardeşleri almayınca, mafya yöntemlerine başvurdu. Erdal Tontu'nun kendilerine 12 milyon mark borçlu olduğunu iddia eden kardeşleri Erol, Hanefi ve Halil Tontu, DGM'ye başvurarak, ‘‘Bizi mafyayla tehdit ediyor’’ diyerek Erdal Tontu'dan şikáyetçi oldular. Üç kardeş, Erdal Tontu'nun, Adora Golf Resort Tatil Köyü'nde ek otel inşaatı yapıldığı sırada, kendilerinden para kaçırdığını iddia ettiler. Erdal Tontu'yu geri plana çektiklerini belirten Erol, Hanefi ve Halil Tontu, Erdal Tontu'nun hisselerini satıp kendilerine olan borçtan kaçmak istediğini öne sürdüler. Tontu kardeşlerin yedi ay önce DGM'ye verdikleri şikáyet dilekçesi üzerine Erdal Tontu'nun telefonlarının mahkeme kararıyla uzun süredir dinlendiği öğrenildi.

Fotoğraflar tetikçide

İddiaya göre, Erdal Tontu, yeğenlerinin üzerine tetikçi göndermek istedi. Polisin yaptığı aramada, yeğenlerin fotoğrafları, Erdal Tontu'nun tetikçileri olduğu iddia edilen ve yakalanan kişilerin üzerinde ele geçirildi. Aynı fotoğrafların negatifleri ise Erdal Tontu'nun evinde bulundu. Erdal Tontu'nun, kardeşi Hanefi Tontu'nun evini kundaklatmak istediği de iddialar arasında. Erdal Tontu'nun oğlu Kaan, tetikçilere, amcaları ile yeğenlerinin adreslerini gösterdiği gerekçesiyle sorgulanıyor. Antalyaspor ve Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan, daha önce de Fenerbahçe Asbaşkanlığı ve Futbol Federasyonu yöneticiliği yapan Erdal Tontu'nun gözaltına alındığı gece Ador Altınel Oteli'nde kızına nişan yapmayı planladığı, Tontu'nun nezarete alınması üzerine nişanın ertelendiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!