Gaziantep'te, 54 bin captagon hap ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, 54 bin captagon hap ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 13:49

GAZİANTEP'te, jandarma ekiplerinin düzenlediği ‘Kartal’ adı verilen operasyonda, 54 bin captagon uyuşturucu hap ele geçirilirken, olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticareti suçundan sabıkalı 48 yaşındaki Salih Gümüştekin'in, Şanlıurfa'dan Gaziantep'e captagon uyuşturucu hap getireceği istihbaratı üzerine harekete geçti.

Jandarma, ‘Kartal’ adı verilen operasyonla, Şanlıurfa- Gaziantep karayolunda önlem alarak Gümüştekin'in uyuşturucu getirdiği iddia edilen minibüsü kontrol noktasında durdurmak istedi. Kaçan minibüstekiler kısa süren takibin ardından yakalandı. Minibüste bulunan Salih Gümüştekin gözaltına alınırken yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon YTL olan 54 bin captagon hap ele geçirildi. Salih Gümüştekin'in ifadeleri doğrultusunda daha önce hap sevkıyatının yapıldığı Hatay, Kilis ve Gaziantep'te bazı ev ve işyerlerine baskın düzenlendi. Gümüştekin'in evinde ele geçirilen ve uyuşturucu hammaddesi olduğu tahmin edilen 60 kilo toz incelenmek üzere laboratuara gönderildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili olarak Salih Gümüştekin'in oğlu 24 yaşındaki Mehmet Gümüştekin ile 46 yaşındaki Reşit Özkılınç, 37 yaşındaki Bülent Özmen, 52 yaşındaki Cuma Geloğlu, 42 yaşındaki Abdullah Karacaoğlan, 29 yaşındaki Fatih Kırık, 34 yaşındaki Necmettin Utkun ve 29 yaşındaki Ömer Aşiroğlu da gözaltına alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!