Özkök: Büyükanıt'la görüşmedim

Güncelleme Tarihi:

Özkök: Büyükanıtla görüşmedim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2007 12:05

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, siyasi anlamda sıcak günler yaşayan Ankara'yı İzmir'den sadece seyrettiğini belirterek, “İnşallah her şey ülkemiz, ulusumuz için iyi olur. Biz duacılar tarafındayız” dedi.

Haberin Devamı

ORG ÖZKÖK'TEN DARBE GÜNLÜĞÜ SÜRPRİZİ

ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN YORUMUNU OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Hilmi Özkök, İzmir Balçova'daki evinde Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı. AA'nın görüşme talebini dün kabul eden Orgeneral Özkök, gündemdeki bazı gelişmelerin yanında, emeklilik sonrası günlerini de değerlendirdi.

Eşi Özenç Özkök, oğlu ve gelininin yanı sıra torunu Begüm Türkü Özkök ile AA foto muhabiri ve kameramanının karşısına çıkan Orgeneral Özkök, “Buradan Ankara nasıl görünüyor?” sorusuna şu karşılığı verdi:

Seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşmasından dolayı Ankara siyasi yönden çok sıcak günler yaşıyor. Ben sadece seyrediyorum, çok da bilmiyorum. Yazlığıma gelenler bilir, çiçeklerimi dikiyorum, soğanlarımı çapalıyorum.

Biz görevimizi tamamladık, ayrıldık. Benden sonrakiler Silahlı Kuvvetler yönünden en iyi şekilde kanuni görevlerini yerine getireceklerdir. Seçimleri kim kazanır, kim kaybeder, ben iyi dileklerimi iletiyorum. İnşallah her şey ülkemiz, ulusumuz için iyi olur. Biz duacılar tarafındayız ülkemiz için.”

“GENELKURMAY BAŞKANLIĞIM ZOR BİR DÖNEME RASTLADI”

Orgeneral Özkök, Genelkurmay Başkanlığı dönemindeki bir resepsiyon sırasında midesinin rahatsızlığından söz ettiğinin hatırlatılması üzerine, “Gelişi güzel söyledim. Stres altında mide asit salgılamasını artırıyor. Geceleyin kalkıp, su veya antiasit almak durumundaydım” dedi.

Haberin Devamı

Doktorlarının o dönemde her gün kullanması gereken ilaç verdiklerini ifade eden Orgeneral Özkök, şunları kaydetti:
“Genelkurmay Başkanlığım zor bir döneme rastladı. Her zaman sıkıntılı olmuştur memleketimiz de. Bende çok değişik oldu, birçok şey üst üste geldi. Onun stresi oldu. Stres altında asit fazlalığı oldu. Sonra emekli olurken hortumla bakacaklarını söylediler, ben de (bakın) dedim. Baktılar, herhangi bir şey yok. Çok enteresandır, emekli olduktan 2 ay sonra hap alma ihtiyacım kalmadı. Mide asidi normal düzene girdi. Özellikle evimde yemek yediğim zaman. Şu anda hiç bir sıkıntım kalmadı.”

“BÜYÜKANIT'LA GÖRÜŞMEM OLMADI”

Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, bugün düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde kendisiyle herhangi bir temasının olup olmadığına ilişkin soruya, “Hayır” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Orgeneral Özkök, “Genelkurmay Başkanı, bazı konularda arama ihtiyacı duyabilir. (Siz de bu tecrübeyi yaşadınız, nasıl muhakeme ettiniz) şeklinde görüş isteyebilir. Ama Genelkurmay Başkanının, bir orgeneral, 7 korgeneral yardımcısı var. Birçok general, albay var. Onların hepsi bilgi toplar, değerlendirir, kıyaslar, diğer ülkelerdeki durumlara bakar, önüne getirirler” dedi.

Orgeneral Büyükanıt'ın geçmişte, emrinde, çok yakınında çalışmış bir komutan olduğunu ifade eden Orgeneral Özkök, “Çok yetenekli, değerli bir arkadaşımızdır. Bu göreve çok iyi hazırlamıştır Silahlı Kuvvetler kendisini” diye konuştu.

Özkök, “100 defa daha dünyaya gelsem, yine asker olurdum. Çok güzel hizmet fırsatı veriyor. İnsanı mutlu eden bir meslektir, vefalı bir gruptur” dedi.

RANDEVU SÜRECİ

Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan eski İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın, 9 Mart 2007 akşamı Balçova Termal tesislerinde verdiği veda kokteyline giden AA ekibi, eski Ankara Valisi Yahya Gür ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'le burada bir süre sohbet etti. Bu sırada randevu talebini ileten ekibe, Orgeneral Özkök, talebi değerlendireceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bir kaç gün sonra Orgeneral Özkök'ün İzmir'de ikamet ettiği konutu arayan AA İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Orgeneral Özkök konutta bulunmadığı için eşi Özenç Özkök vasıtasıyla talebini yineledi. Bayan Özkök, “Paşa'nın basından gelen bu tür taleplere sıcak bakmadığını, ancak talebi kendisine ileteceğini” söyledi.

Bir süre sonra Orgeneral Özkök'ün Koruma Müdürü, AA'yı arayarak, randevu talebini kabul ettiğini, ancak Sayın Özkök'ün kent dışındaki programı nedeniyle kesin tarihin daha sonra bildirileceğini söyledi.

Geçen hafta yeniden arayan Koruma Müdürü, Özkök'ün 11 Nisan Çarşamba saat 15.00'te görüşmeyi kabul ettiğini bildirince, Özkök'ün görevi sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan bir albüm de hazırlanarak ziyaret gerçekleştirildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!