Villa cinayeti katillerine 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Güncelleme Tarihi:

Villa cinayeti katillerine 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2007 16:25

Gaziantep'teki villalarında geçen yılın Ekim ayında boğazları kesilerek öldürülen iş adamı, eşi ve oğlunun cinayet zanlılarına, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Seyid ve Kenan Arıkan ile cinayete kurban giden iş adamı İbrahim Nazif Büyükbeşe, eşi Sevim ve oğlu Mehmet Fatih Büyükbeşe'nin yakınları ve avukatlar hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, davanın karar aşamasına gelindiğini belirterek, taraflardan son sözlerini söylemelerini istedi.

Cumhuriyet Savcısı, zanlılar Seyid ve Kenan Arıkan için “kasten ve tasarlayarak adam öldürme”, “suç delillerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürme” ve “silahla yağma ve gasp” suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemini yineledi.

Büyükbeşe ailesinin avukatı Sermet Atay da iddia makamının mütalaasına katıldıklarını belirterek, zanlılara verilecek cezada iyi hal indirimine gidilmemesini, kamu vicdanına göre karar verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Maktul İbrahim Nazif Büyükbeşe'nin kızları ise zanlılardan şikayetçi olduklarını tekrarlayarak, “Annemi, babamı ve kardeşimi vicdansızca öldüren bu katillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz” dediler.

Son sözleri sorulan zanlılar Seyid ve Kenan Arıkan ise suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istediler.

Mahkeme heyeti, sanıklar Seyid ve Kenan Arıkan'a, “kasten ve tasarlayarak adam öldürme”, “suç delillerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürme” ve ”silahla yağma” suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca her iki sanık için gasp suçundan 15 yıl hapis cezası verildi.

Arıkan kardeşlerin, cezalarının 4 yılını hücre hapsinde geçirecekleri bildirildi.

Bu arada, maktullerin yakınları olduğu belirtilen bir grup, mahkeme çıkışında, sanıkların avukatı Cahit Şimşek'i darp etti. Polisin güçlükle yatıştırdığı kavganın ardından Cahit Şimşek, yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasından hastaneye götürüldü. Mustafa ve Ali Kaya ile İsmet Kökmen, gözaltına alındı.

İş adamı İbrahim Nazif Büyükbeşe, eşi Sevim ve oğlu Mehmet Fatih Büyükbeşe, 1 Ekim 2006 tarihinde, villalarında boğazları kesilerek öldürülmüştü.

Olayla ilgili olarak yakalanan Seyid ve Kenan Arıkan'ın, emniyetteki sorgularında aileyi ve evi çok iyi bildiklerini söyledikleri, yüklü miktarda altın ve para bulunabileceği ihtimaliyle eve girdiklerini kabul ettikleri, iş adamı, karısı ve oğlunu bıçak ve satırla öldürdükten sonra evdeki kasadan 700 dolar ve 1 inci kolye alıp kaçtıklarını itiraf ettikleri bildirilmişti.

Haberin Devamı

Cinayeti Arıkan kardeşlerin işlediği, diğer zanlı Yakup G'nin de iki kardeşle cinayeti planladığı, ancak olay günü villada olmadığı belirtilmişti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!