Kediciğin ölüm nedeni beyin travması ve şok

Güncelleme Tarihi:

Kediciğin ölüm nedeni beyin travması ve şok
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2002 01:48

Kanal 6'da yayınlanan ‘‘Biri Bizi Gözetliyor’’ (BBG) programındaki kedinin ölümü üzerindeki sır perdesi aralanamadı. Program yetkilileri, kedinin bir yere sıkışıp ölmüş olabileceğini söylerken hastane yetkilileri, ölüm nedeni olarak ‘‘beyin travması’’nı gösterdiler.

BBG Evi'ndeki kedi, geçtiğimiz cumartesi günü öğleden sonra burnundan kan gelmesi üzerine Levent'teki Animalia Havyan Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede o gün kediye müdahalede bulunan 4 hekimden biri olan İnci Güzel, tedaviye karşılık vermeyen kedinin hastaneye getirildikten yarım saat sonra öldüğünü belirtti. Dr. Güzel, şunları söyledi:

KAFATASI KIRIKTI

‘‘Cumartesi saat 18.00 civarında kedi bize getirildi. Kedinin beyin travması geçirdiğini saptadık. Vücut ısısında düşme vardı ve kedi şoktaydı. Kedinin kafatasında da kırık belirledik. Serum verip bakıma almamıza rağmen kurtaramadık. Ölen kediyi, daha sonra bize kediyi getirenlere teslim ettik.’’

BBG Program Koordinatörü Pelin Akat, kedinin öldürülmesinde şahsi veya grup olarak suçlamada bulunmanın yanlış olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

‘‘Birinci ve ikinci dönem BBG evlerinde de kedilerimiz vardı ve hepsine çok iyi bakıldı. Şu an ikisi de farklı kişiler tarafından bakılıyor. İki gün önce kediyi aşıya veterinere götürdük, bakımı yapıldı. Kediyi salonda bulan ve burnundan kan geldiğini gören Azizcan, diğerlerini çağırmış. İpek, hemen kediye masaj yapmış. Bantların hepsini izledik ve kayıtlarda kedinin ölümüne neden olacak bir şey göremedik. Biz kedinin bir yere sıkıştığını veya yüksekten bir yerden düştüğü için beyin travması geçirdiğini düşünüyoruz. Kedinin ölümünden sonra bütün yarışmacıları teker teker görüşme odasına aldık. Hiçbirinin olayla ilgili fikri yoktu. Bundan sonraki hiçbir BBG Evi'ne kedi verilmeyecek.’’

İzleyiciler ne diyor?

Kediyi sevmiyordu

Bu arada seyirciler, telefonla Hürriyet'i arayarak tanık olduklarını aktardılar. İzleyicilerin görüşleri şöyle:

Bir izleyici, Elif'in kediden hoşlanmadığını ve bir iki kez ayağıyla ittiğini söyledi. İzleyici, ‘‘Sabah kedi kapının önünde paspasta yatıyordu. Elif, dışarı çıkarken çekil ayağımın altından diyerek hayvanı itti’’ dedi.

Bir başka seyirci, kedinin ölümünden 2-3 gün önce Elif'in bahçeden içeri girerken kedinin üzerine bastığını ve ‘‘Bu kedi de hep ortalıkta dolaşıyor’’ diye söylendiğini anlattı.

Arayan başka bir BBG seyircisi ise ‘‘Evdekilerin hiçbir canlıya saygıları yok. Saksıdaki çiçeği bile koparıp dans ederken saçlarına takıyorlar’’ dedi.

Hayvanseverler protesto etti

İstanbul Hayvanseverler Derneği, kedinin ölümü üzerine, gazetelere bir faks geçti. Faksta özetle, ‘‘BBG isimli programda rol alan kediciğin sorumsuzluk sonucu ölümüne çok üzüldük. Bu kaçıncı kurban? Tanrının yarattığı bütün canlıların tıpkı bizler gibi soluk alıp verdikleri, acıkıp susadıklarını bile düşünemeyecek kadar acımasız ve düşüncesiz insanların hálá aramızda bulunduklarını bile bile neden reklam çekimlerinde hayvan kullanmakta ısrar ediliyor? Çocukların zihinlerine ‘Alt tarafı bir kedi, o öldüyse yerine bir başkasını buluruz' düşüncesi yerleştiriliyor. Bu olayı şiddetle kınıyoruz’’ denildi.

Yayın 1.5 saat kesildi

Gelen bir diğer bilgiyi göre kedinin ölümünden sonra BBG yapımcıları, programın yurtdışında lisansına sahip şirketten izin alıp eve girdiler ve yarışmacılarla toplu halde konuştular. Bu arada yayına 1.5 saat kadar ara verildi ve internetteki bağlantı da kesildi. Program yetkilileri, yarışmacılara daha önce bir yatak reklamında ölen kediyi anlatıp tepki görebileceklerini söylediler. Program yetkilileri, yarışmacılardan bu konudan hiç bahsetmemelerini, kamuoyunun bu konuda çok hassas olduğunu belirttiler.

Bu arada, yarışmacılardan Bergen’in ‘Gizmo’ adlı kediyi çok sevdiği ve ölümünden çok etkilendiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!