Sahte 20 Eurolar’a dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sahte 20 Eurolar’a dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2007 22:03

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Paderborn Emniyet Müdürlüğü sahte 20 Euro'luk banknot uyarısı yaptı. Paderborn ve çevresinde geçtiğimiz yıl kasım ayından beri sahte 20 Euro’luk banknotların piyasaya sürüldüğüne dikkat çekilerek, bugüne kadar 20’den fazla sahte banknotun ele geçirildiği bildirildi. Sahte paraların tanınmasının kolay olmasına rağmen sahte 20’lik banknotların çok el değiştirdiğini belirten başkomiser Detlef Schmigelski şu bilgileri verdi:

"Kalpazanlar titiz çalışmamışlar. Sahtesiyle gerçeğini ayıt etmek oldukça kolay. Gerçek banknotta parlak sağ çizgi, gri olarak görülüyor. Hologram ışığında bakıldığında paranın sahte olup olmadığı Euro işaretinden de belli oluyor. Ayrıca ışığa karşı tutulduğunda su işareti görülmediği gibi, güvenlik çizgisi de basit basıldığı için görülemiyor. Sahte paralarda kabartmalar da eksik basılmış."

Haberin Devamı

Başkomiser Schmigelski, elinde sahte banknot olanın parayı polise veya bankaya teslim etmesi gerektiğine işaret ederek, "Parayı nereden veya kimden aldığınızı da polise bildirerek, bu kalpazanların yakalanmasına yardımcı olunuz" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!