Konya'da yolsuzluk operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Konyada yolsuzluk operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2006 09:26

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve Akşehir Adliyesine sevk edilen şüphelilerden, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu belirtilen işadamı Osman Özkan ile Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Güngör'ün de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Dün sabah Akşehir Adliyesinde başlayan sorgulamanın ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 30 şüpheliden, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu belirtilen işadamı Osman Özkan ve kardeşi Mehmet Özkan, Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Güngör, Akşehir Devlet Hastanesinin satın almadan sorumlu Müdür Yardımcısı Hamza Ceylan, işadamı Hikmet Gürsel, MTA Genel Müdürlüğü Kömür Analiz Laboratuvarında görevli mühendisler Aydın Köse ile Mehmet Ersin Vural, 9 Eylül Üniversitesi Kömür Analiz Biriminde görevli teknisyen Fatih Turan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ercan Önder, Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Satın Alma memuru Kadir Akkurt, özel bir şirketin muhasebe sorumlusu Zeki Çengel, yine aynı şirkette çalışan Sinan Güler, Akşehir Devlet Hastanesi yemekhane ihale şirket temsilcisi Ufuk Akoğlu tutuklandı.

Haberin Devamı

Şüpheli 11 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 6 kişinin ise sorgularının devam ettiği öğrenildi.
Konya'nın Akşehir ve Yunak ilçeleri, Ankara ile Çubuk ilçesi, Bursa'nın Orhangazi ilçesi, Eskişehir, İzmir, Afyonkarahisar ve Antalya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla, bazı şirketlerin başta temizlik, yemek ve kömür ihalelerinde usulsüzlükler yaptığı, ihalelere fesat karıştırdığı ve bazı kamu görevlilerinin rüşvet aldığı belirlenmiş, 9 aylık planlı çalışmanın sonucunda 12 Haziran sabahı eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 36 kişi gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan 36 kişiden 6'sı polisteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, geri kalan 30 şüpheli bu sabah Akşehir Adliyesi'ne sevk edilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!