Gaziantep'te organize suç örgütü operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte organize suç örgütü operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2005 16:43

Gaziantep'te, aralarında bir işadamının öldürülmesi ve kardeşinin yaralanması ile çok sayıda çek-senet tahsili, fuhuş yaptırma, adam kaçırma gibi birçok suça adı karıştığı iddiasıyla yakalanan ve adliyeye sevk edilen 14 kişiden 10'u tutuklandı.

Tutuklananlar arasında bir süre önce Gaziantep Emniyet Müdür Yardımcısı Mazlum Kırmızı'nın görüntülerinin çekilip basına dağıtılması olayına adı karışan polis memuru Mehmet Şahan da bulunuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 29 Ekim 2005 günü Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Halıcılar Kooperatifi'nde faaliyet gösteren bir işyerinde meydana gelen silahlı kavgada işyeri sahibi Ünal Dabanıyastı'nın silahla öldürülmesi, kardeşi Şıh Mehmet Dabanıyastı'nın da yaralanması olayı ile ilgili Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma genişletildi.
Gaziantep ve Mersin illerinde eş zamanlı yapılan ve “Seher Yıldızı” adı verilen operasyonda 14 kişi yakalanırken, 2 kişi firar etti.
Gözaltına alınan 14 kişinin emniyette yapılan sorgulamalarında, silahlı organize suç örgütü kurarak, değişik tarihlerde çeşitli, kasten adam öldürme, adam yaralama, haksız ekonomik menfaat elde etme, silahlı yağmaya teşebbüs, ruhsatsız silah taşımak, örgüte gelir elde etmek amacıyla zorla fuhuş yaptırmak, silahlı örgüt üyesi olmak, suç örgütüne yardım ve yataklık etmek gibi birçok suçu işlediklerini itiraf ettikleri belirtildi.
İlk sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, cinayet zanlısı Küçük Ali Yıldırım, Derya Eren, Bilal Bulut, Murat Gür, Mehmet Taşdoğan, Hasan Yıldız, Yunus Koçak, Bülent Yılmaz ve ”kız” lakaplı Ferdi Yılmaz ile polis memuru Mehmet Şahan nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Mahkemeye sevk edilen Mustafa A, Tuğba D, Süleyman T. ve Murat Özkaya ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada, operasyon sırasında kaçan Memik Y, ve Hüseyin Ç. hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

-POLİS MEMURU ŞAHAN-

Bir süre önce Gaziantep Emniyet Müdür yardımcısı Mazlum Kırmızı'nın bir bağevinde çekildiği belirtilen ve basına yansıyan olaylarda “görüntüleri çekerek” dağıttığı öne sürülen polis memuru Mehmet Şahan da organize suç örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklandı.
Emniyet Müdür Yardımcısı Mazlum Kırmızı ile ilgili olarak 24 Ağustos 2005 günü basına yansıyan iddialar doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin raporu doğrultusunda polis memuru Şahan ile Emniyet Müdür Yardımcısı Kırmızı açığa alınmıştı.
Düzenlenen operasyonda, aranan zanlılardan Küçük Ali Yıldırım, Derya Eren, Ferdi Yılmaz, Bilal Bulut, Süleyman T. ve Bülent Yılmaz, polis memuru Mehmet Şahan'ın Mersin'deki evinde yakalanmıştı.

-“SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK”-

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı
açıklamada, halkın vereceği her türlü bilgiyi anında değerlendirerek
suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, şöyle konuştu:
“Vatandaşlarımızın, alacak verecek konusunda haksız kazanç elde etmek amacıyla arabuluculuk yapmaya çalışan art niyetli kişi ve gruplara karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını, haklarını yasal yollardan takip etmelerini istiyorum.
Vatandaşlarımızın yapacakları her türlü şikayet ve ihbarlar tarafımızdan anında 'gizli' bir şekilde değerlendirilecek, kanunsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Suçluların yakalanması, iz ve delillerin kısa sürede süratli bir şekilde ele geçirilebilmesi için işyerlerinin kamera, alarm gibi özel güvenlik önlemleriyle donatılması bizlerin görevini kolaylaştıracaktır.” Yılmaz, daha huzurlu bir Gaziantep için vatandaşlarla el ele verip, suçlulara göz açtırmayacaklarını sözlerine ekledi.
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!