Kavacık Köyü’nde üzüm festivali

Güncelleme Tarihi:

Kavacık Köyü’nde üzüm festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2004 14:48

İzmir’in Konak İlçesi’ne bağlı Kavacık Köyü’nde, Konak Belediyesi, İzmir Ziraat Odası ve köy muhtarlığı tarafından ‘Kavacık Köyü Üzüm Şenliği’ düzenlendi. Festivalde konuşan İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Kavacık Köyü’nde ilaç kullanılmadan yılda 2 milyon kilo üzüm üretildiğini, bölgenin ‘Organik Tarım Bölgesi’ ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, köylülerin sorunlarına ilişkin muhtar ve köylülerden bilgi aldıklarını, bu sorunların çözülmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti. Miçooğulları, yabancılara tarım arazilerinin satışını önlemek amacıyla araştırma önergesi verdiklerini, konunun takipçisi olacaklarını da ifade etti.

Konak Belediye Başkan Vekili Muslu Yılmaz, belediye olarak bu tür etkinliklerin sürdürülmesine katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Kavacık Köyü Muhtarı Ayhan Kaya, köyün yakınlarında yapılması düşünülen Çamlı Barajı’na karşı olduklarını ifade etti; barajın üzüm üretimini olumsuz etkileyeceğini öne sürdü. Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin köye sabah ve akşam saatlerinde otobüs seferleri koymasını istedi.

EN GÜZEL ÜZÜM YARIŞMASI

Konuşmaların ardından ‘En Güzel Üzüm’ yarışması düzenlendi. Yarışmada, birinci olan üzüm üreticisi Mustafa Ersin Yıldırım’a 1 tam,

1 yarım 1 çeyrek altın, kol saati, masa ve sandalye takımı, 1 paket toz kükürt ve 1 şişe yaprak gübresi hediye edildi.

Yıldırım’a, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ’ın eşi Sedef Tunçağ plaket verirken, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran da ilaç motoru hediye etti.

Mustafa Ersin Yıldırım’ın yetiştirdiği bir sepet üzüm, açık artırma ile 750 milyon liraya satıldı ve konuklara ikram edildi.

Köydeki gençlerin oluşturduğu halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından sona eren şenliğe, CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, İzmir İl Özel İdare Müdürü Servet Ecemiş, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!