Bulanık'ta polis ve jandarmaya suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bulanıkta polis ve jandarmaya suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 15:32

Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylı gösteride ölen Necmi Oral ve Kemal Ağcan'ın ailelerinin avukatları, Kaymakam Fatih Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Tüzün ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Melih Doğruel hakkında suç duyurusunda bulundular.

Haberin Devamı

Bulanık ilçesindeki olaylı gösteride ölen Oral ve Ağcan'ın ailelerinin avukatları Vedat Şengül ve Abdulbaki Çelebi, Muş Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek, kaymakam, ilçe emniyet müdürü ve jandarma komutanı hakkındaki şikayet dilekçelerini verdiler.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan avukat Şengül, üç kamu görevlisi hakkında, 15 Aralık 2009'da Bulanık'taki olaylı gösteride görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle şikayette bulunduklarını söyledi.
Bulanık Cumhuriyet Savcılığına gönderilmek üzere Muş Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdiklerini belirten Şengül, şunları kaydetti:
“Bulanık ilçe merkezinde yaklaşık 2.5 saat süren olaylara müdahalede bulunmayarak, ölüm olaylarına neden olmak suretiyle 5237 sayılı yasanın 257. maddesinde tarif edilen 'Görevi Kötüye Kullanma' suçunu işlemişlerdir. Bugüne kadar resen ve basın aracılığıyla yapılan açıklamalarda yapılan suç duyuruları nazara alınarak, herhangi bir soruşturma başlatılmadığı için şikayet dilekçesi verdik ve bundan sonra yargı karar verecektir.”

Muş'un Bulanık ilçesinde, 15 Aralık 2009'da, DTP'nin kapatılmasını bahane eden grubun gösterisinde esnaf Turan Bilen'in ateş açması sonucu Kemal Ağcan ile Necmi Oral hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!