Tecavüz sahnesi (Dönüş Yok)

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz sahnesi (Dönüş Yok)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2002 17:31

Mine Kılıç hani herkesin o “on dakikalık” tecavüz sahnesini konuştuğu, yazdığı filme gitmiş. Aslında benim için de seyretmiş, çünkü şiddet, tecavüz bir yana, kamera fazla “müteharrik” oldu mu, midem dönüyor, seyredemiyorum ben... Mine çatır çatır seyretmiş filmi de, erkeklerin durumu pek parlak değilmiş...

Haberin Devamı

Mine Kılıç'ın e-postası:

"Serdar selam,

Şu ünlü filme gittim. Hani on dakikalık tecavüz sahnesi olan, "Dönüş yok" filmine . Üstelik "izleyemem" diye gitmeyi düşünmezken, bir erkek arkadaşımın teklifi üzerine gittik. Pek hevesliydi. 21.30 seansı ve Beyoğlu Beyoğlu Sineması'ydı. Pazar gecesi mi böyle oluyor bilmiyorum, sinema neredeyse doluydu.

Gazetelerde yazılanların aksine kimse gördüklerinden ürküp kalkıp gitmedi.

Filmin başında 10 dakikalık tecavüz sahnesi yoktu. Bu sahne yaklaşık 40 dakika sonraydı. Filmin başındaki vahşet sahnesi bir cinayetti. Bir adamın suratına yangın söndürme aletiyle vurula vurula ve suratı parçalanarak öldürülüşünü açık ve seçik izledik.

(Serdar'ın notu : Fatih Altaylı da gitmiş filme, bu sahneye 'cinayet' demeye dili varmamıştı, 'öldürme' demiş. Adam, eski sevgilisine tecavüz edeni parçalıyor ya... Demek ki, içinden, öldüreni haklı bulmuş biraz.)

Ben tüm vahşet sahnelerini gözümü kırpmadan izlerken, arkadaşım (erkek) yüzünü kapatıyordu ve "benim izleyebilmeme inanamadığını" söyledi. (Açıkçası ben de kendime inanamadım). Sağa sola bakındım ve bana mı öyle geldi bilmiyorum erkekler daha etkilenmiş görünüyordu. (Çünkü filmde onlarca eşcinsel ve eşcinsel ilişki çeşitleri vardı ve bence vahşet sahnelerinden değil, eşcinsel ilişki izlemekten o hale geldiler)

(Serdar'ın notu : Kadınların daha gaddar olduğunu sen de kabul ettin sonunda...)
 
Sence ben anormal miyim? Yoksa üçüncü sayfa haberlerini okumaktan mı böyle oldum? (Çünkü hiç kaçırmam, her gün okurum). 52 yerinden bıçaklanan kadına (ilk gördüğümde) televizyonda bakamamıştım. Belluci tecavüze uğrarken nedense aklıma o kadın geldi.

Eleştirmenlerin aksine ben filmi çok beğendim. Vahşetse, aptal Amerikan filmleri daha vahşi. Millet onları ağzı açık seyrediyor. Film, sondan başa doğru ilerliyor ve hakikaten de süper bir isim bulmuşlar. Çünkü hep "keşke dönüşü olsa" diyorsun, fakat yok. Çok zekice çekilmiş, kameranın farklı kullanıldığı (teknik olarak ne denir bilmiyorum, ama başın dönüyor) bir filmdi.

Aslında filmin sonunda, düşünüyorsun: "Bir insan nasıl bu kadar vahşi olur, biz ne kadar vahşiyiz, normal insan gibi görünen insanlar delirince vahşi bilinenlerden nasıl da daha beter oluyorlar, ölüm yaşamdan daha gerçek bir durum mu, acı çekmeye başladıktan kaç dakika sonra acı çekmez hale gelirsin, erkekler neden tecavüz eder, eşcinsellik ne menem bir şeydir, küçük sorunlarımızı büyütürken büyük sorunları nasıl görmezden geliyoruz..." 

Sevgiler
 
Vahşi Mine

*

Not : Benim de bir tecavüz anım var. Bu yazı uzamasın diye onu ayrı anlatacağım size.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!