Sarmaşık-2 operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sarmaşık-2 operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2009 00:00

İzmir’de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla bir ay önce gerçekleştirilen ve 74 kişinin gözaltına alındığı, 29’unun halen cezaevinde bulunduğu ‘Sarmaşık’ operasyonunda tutuklanan CHP’li Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran’ın kızı Ebru Avkıran ile oğlu Murat Avkıran’ın da aralarında bulunduğu 50 kişiye yönelik olarak ‘Sarmaşık -2’ adı verilen operasyon genişleyerek devam ediyor.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında Avkuran’ın oğlu ve kızının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

300 polis katıldı

Dün sabah erken saatlerde 300 polisin katıldığı operasyonda, 60’a yakın ev ve işyerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında daha önceki operasyonda tutuklanan Güzelbahçe Belediye Başaknı Ertan Avkıran’ın kızı Ebru Avkıran ile oğlu Murat Avkıran’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınacakların sayısının 50’yi bulacağı belirtildi. Gözaltına alınanlar, Çınarlı semtindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Bozyakada’ki Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.
İlk operasyonda, rüşvet almak, ihalelere fesat karıştırmak, İmar Kanunu’na aykırı davranmak, tehditle suçlanan ve Ertan Avkıran’ın da aralarında yer aldığı 39 kişi tutuklanmış, üst mahkemeye yapılan itirazlar üzerine 10’u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Başkan Avkıran ve diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri geri çevrilmişti. Savcılıkça yürütülen soruşturma ikinci operasyonla devam ederken, CHP örgütü başkan Ertan Avkıran’ı 29 Mart yerel seçimlerinde Güzelbahçe’den birinci sıradan belediye meclis üyesi adayı gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!