22 yılın bedeli 550 bin YTL mi olmalı

Güncelleme Tarihi:

22 yılın bedeli 550 bin YTL mi olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:00

İzmir’de Seval Çamkıran’ın, 22 yıllık eşi Muzaffer Çamkıran’a, 10 milyon YTL tazminat, kendisi ve çocuğu için toplam 40 bin YTL aylık nafaka istemiyle açtığı boşanma davası sonuçlandı.

Hákim, Seval Çamkıran’a 550 bin YTL tazminat, kendisi için 4 bin YTL, dokuz yaşındaki kızı E.Ç. için de 1500 YTL aylık nafaka ödenmesine karar verip çifti boşadı. Çamkıran "22 yılın bedeli bu mu" dedi.

SEVAL Çamkıran, Çamkıran Otomotiv’in ortaklarından ve genel müdürü olan eşi Muzaffer Çamkıran’dan boşanmak için dava açtı. İzmir 10’uncu Aile Mahkemesi’ne avukatı Çiler Koşar aracılığıyla boşanma dilekçesini veren ev kadını Seval Çamkıran, eşiyle evlendikleri günden beri fikir ayrılığı yaşadıklarını, kendisine karşı saygısız ve ilgisiz olduğunu iddia etti. Seval Çamkıran, eşinin evlilik süresince yaşamının çoğunluğunu dışarıda geçirdiğini, evine bağlı bir aile babası olmadığını iddia ettiği dilekçesinde, evliliği süresince bütün kusurlu davranışlarına ailesini korumak adına göz yumduğunu ve düzelmesi umuduyla hep beklediğini; ancak artık evliliklerinin temelinden sarsıldığını, yeniden bir araya gelmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi.

10 milyon YTL istedi

Eşinin varlıklı olduğunu belirten Seval Çamkıran 20 bini kendisi, 20 bini çocuğu için olmak üzere toplam 40 bin YTL aylık nafaka ile 10 milyon YTL tazminat talep etti.

Açılan boşanma davasına Avukatı Halil Tükel aracılığıyla yazılı olarak cevap veren Muzaffer Çamkıran ise eşinin iddialarının doğru olmadığını belirtti. Çamkıran, eşi ve çocuklarının oturduğu evin her türlü masrafını kendisinin karşıladığını, evde hizmetçilerin bile bulunduğunu söyledi. Muzaffer Çamkıran, eşinin istediği nafaka ve tazminatı çok yüksek bulduğunu, Seval Çamkıran’ın ailesinin de çiftlik sahibi zengin bir aile olduğunu belirtti. Boşanmayı kabul eden koca Çamkıran, nafaka ve tazminat isteğinin ise reddini talep etti.

Hakim, dava sonunda Seval Çamkıran’a eşinin 350 bin YTL maddi, 200 bin YTL manevi olmak üzere toplam 550 bin YTL tazminat ödemine karar verdi. Seval Çamkıran’a ayda 4 bin YTL, kızı E.Ç.’ye ise ayda 1500 YTL nafaka bağlayıp davayı bitirdi. Ailenin diğer çocuğunun ise yetişkin olduğu belirtildi. Seval Çamkıran’ın avukatı Çiler Koşar, 22 yılın karşılığında verilen tazminat ile bağlanan nafakanın az olduğunu belirterek, temyize başvuracağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!