Kardeş sanatçılar

Güncelleme Tarihi:

Kardeş sanatçılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de sanat alanında pekçok akraba ünlü var. Tiyatro, sinema ve müzik alanında isim yapmış ve halen çalışmalarını sürdüren bu isimlerin birbirlerinden etkilendikleri bir gerçek. İşte abla ya da ağabeylerinin peşinden giden ünlülerden birkaç örnek...

KENAN \ OZAN DOĞULU

Birlikte çalışıyorlar

Bir zamanların milli gitaristi Yurdaer Doğulu'nun oğulları Kenan ve Ozan kardeşler de müzik dünyasının içindeler. Babalarının kurduğu sanat merkezinde müziğe başlayan iki kardeşin yetişmesinde bu merkezin önemi büyük. İki kardeş Doğulu Prodüksiyon adlı bir de şirket kurdular.

TÜRKÁN \ NAZAN ŞORAY

Sultan ve Nazo gelin

Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray bugüne kadar sayısız filme imza attı. Oyunculukta başlayan sanat yaşamında yönetmenlik de yapan Türkan Şoray'ın kızkardeşi Nazan da ablasının izinden gitti. Ablasına hayran olan Nazan Şoray da sinema ve müzik dünyasında çalışmalar yaptı.

SEDA \ SEDAT SAYAN

Ablasının soyadını aldı

Türk Sanat Müziği ağırlıklı çalışmalar yapmasına rağmen son albümlerinde fantezi müziğe yönelen Seda Sayan, çalışmalarına televizyonu da ekledi. Ünlü sanatçının erkek kardeşi Sedat, ablasının soyadıyla müzik dünyasında boy gösteriyor.

İBRAHİM TATLISES \ HÜSEYİN TATLI

Urfa'dan İstanbul'a

Türk Halk Müziği sanatçısı İbrahim Tatlıses de Urfa'da başlayan hayatını İstanbul'da müzik ve iş adamı olarak devam ettiriyor. Televizyon programı ve dizilere de imza atan İbrahim Tatlıses'in kardeşi Hüseyin Tatlı da ağabeyi gibi müzik dünyasına adım atarak albüm yaptı.

NEŞE KARABÖCEK

GÜLDEN KARABÖCEK

Sıcak

sesli kardeşler

Kendine özgü yorumu, sıcak kişiliği ile ‘‘Bülbül sesli sanatçı’’ olarak tanınan Neşe Karaböcek Amerika'da yaşadığı yıllarda da müzik çalışmlarını sürdürdü. Türkiye'nin altın plak rekortmeni Neşe karaböcek'in kızkardeşi Gülden Karaböcek de ablası gibi birçok albüme imza attı.

AJDA \ SEMİRAMİS PEKKAN

Süperstar'la kızkardeşi

Süperstar Ajda Pekkan, müzik yaşamını hala ilk günkü canlılığıyla sürdürüyor. Müzik çalışmalarına 1961 yılında İlham Gencer Orkestrası'nın solisti olarak başlayan Ajda Pekkan'ın kızkardeşi Semiramis Pekkan da ablası gibi sanat dünyası içinde isim yaptı fakat evliliği sanata tercih etti.

YILMAZ \ DENİZ ERDOĞAN

Mükremin ağabey

Yasemin Yalçın'a ‘‘İnce İnce Yasemince’’nin metinlerini yazmaya başlayan Yılmaz Erdoğan ilk olarak aynı komedide bazı rollerde de oynamıştı. Bir Demet Tiyatro'da Mükremin tiplemesiyle şöhreti yakalayan Yılmaz Erdoğan, üç erkek kardeşin ortancası. Küçük kardeşi Deniz de müzik dünyasına adım atarak Türk Halk Müziği dalında bir albüm yaptı.

SEVİM \ SU EGESOY

Ablasını aratmıyor

Bir zamanların alafranga şarkıcılarından Sevim Egesoy, müzik dünyasından bir sır gibi uzaklaştı. Kız kardeşi Su da ablası gibi şarkıcılık yapıyor.

HAKAN \ ZAFER PEKER

Dans ve müzik iç içe

Sanat hayatına dans grubu ile başlayan Hakan Peker daha sonra müzikte yoğunlaştı. İlerleyen yıllarda prodüktörlük de yaparak Peker Müzik'i kuran Hakan Peker kendisi gibi müziği seçen kardeşi Zafer Peker'e de yardımcı oldu.

FATİH \ SİNAN ERKOÇ

Aynı yoldalar

Fatih Erkoç, yaklaşık 30 yıldır müzikle iç içe... Müziğe babası Hasan Erkoç'un desteğiyle başlayan sanatçının kardeşi Sinan Erkoç da ağabeyi gibi hem birçok enstrüman çalıyor hem de şarkı söylüyor.

MELİS \ CENK SÖKMEN

Farklılığı arıyorlar

Türkiye'de ve yurtdışında yaptığı müzik çalışmalarıyla tanınan Melis Sökmen, 17 yaşına kadar Almanya'da yaşadı. Kardeşi Cenk Sökmen de konservatuvar mezunu ve ablası gibi pop müzik dünyasında farklı arayışlar içinde olan bir müzisyen.

COŞKUN \ TAŞKIN SABAH

Onlar da kardeş

Udi sanatçı Coşkun Sabah'ı ilk keşfedenler arasında Neşe Karaböcek ve Bülent Ersoy isimlerini saymak mümkün. Daha sonra sahneye çıkıp kendi bestelerini yorumlamaya başlayan Coşkun Sabah'ın kardeşi Taşkın da müzik dünyasında isim yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!