Krizde FP düğünü

Güncelleme Tarihi:

Krizde FP düğünü
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2001 00:00


Haberin Devamı

FP'nin yenilikçilerinden Abdülkadir Aksu'nun kızının dün akşam Çırağın Et Lokantası'nda yapılan nikáh töreni şaşaalı geçti. Dolarların havada uçuştuğu gecede Erbakan ve Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu birçok siyasetçi ve bürokrat vardı. Düğün, tesettürlü ve dekolteli hanımları bir araya getirdi.

FP'nin yenilikçilerinden Abdülkadir Aksu'nun kızı Aysu Fatma ile damat Serhun Günay'ın dün akşam yapılan nikáh töreni, tesettürlülerle dekoltelileri bir araya getirdi. Dolarların havalarda uçtuğu nikáha katılan dekolteli konuklardan bakışlarını kaçıran ‘Fazilet sosyetesi’ diye nitelenen şık tesettürlüler, ilginç görüntüler oluşturdu.

ERBAKAN DA KATILDI

İki yasaklı politikacı, Necmettin Erbakan ile Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte şahitlik yaptığı nikáh, FP'lilerin yanı sıra ANAP ve DYP'den de çok sayıda politikacıyı bir araya getirdi.

Ses sanatçısı İzzet Yıldızhan'ın konser verdiği nikáhta, ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz da, Aksu ve gelin Aysu Fatma ile birlikte halay çekti. Nikáha, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Erdoğan'ın başına Amerikan Doları ve Türk Lirası olarak para atılması dikkat çekti.

BİRÇOK SİYASETÇİ KATILDI

Çırağan Et Lokantası'ndaki nikáha, FP Genel Başkanı Recai Kutan ile birlikte FP'den yenilikçiler ağırlıkta olmak üzere çok sayıda FP milletvekilinin yanı sıra, ANAP'tan Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Mustafa Taşar, Oltan Sungurlu, DYP'den Saffet Arıkan Bedük, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar, CHP'den Hikmet Çetin ve Ertuğrul Günay, Emniyet eski Genel Müdürü Necati Bilican, Bursa eski Valisi Orhan Taşanlar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bürokrat da katıldı. Nikáha katılanlar arasında Anayasa Mahkemesi üyesi Yalçın Acargün'ün de bulunması dikkati çekti.

İÇKİ SERVİSİ DE YAPILDI

Gelin Aysu Fatma ile damat Serhun Günay'a çok sayıda altın takıldı. Gelin ve damadın üzerindeki altınlar daha sonra torbalara konuldu. Konuklara çiğ köfte, lahmacun, içli köfte, kızarmış et ve çok sayıda tatlı çeşidinin ikram edildiği nikáhta alkollü içki servisi yapılmaması da dikkat çekti.

Nikáha, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan ve bütün konukların ilgi odağı haline gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Recep Tayyip Erdoğan da halay çekti. Halay çekerken Erdoğan'ın

başına Amerikan Doları ve Türk Lirası yağdı. Erbakan ve Kutan, nikáhın kıyılmasının ardından salondan ayrılırken, Erdoğan ise uzun süre kalarak konuklarla tek tek tokalaşıp sohbet etti.

Hocası'nın elini öpmedi

FP'li yenilikçilerin ‘manevi lideri’ yasaklı Tayyip Erdoğan, FP'li yenilikçilerinden Abdülkadir Aksu'nun kızının düğünü için geldiği Ankara'da dün akşam önemli mesajlar verdi. Recep Tayyip Erdoğan ilk mesajını, nikáh şahitliğini birlikte yaptığı hocası ve lideri Erbakan'ın elini öpmeyip, sadece tokalaşarak verdi. Bu hareketiyle artık ‘biat etmediğini’’ açıkça ilan eden Erdoğan, aktif siyasete dönüşüne ilişkin bir soruya, ‘‘Ben her zaman siyasetin içindeyim, devamlı hazır vaziyetteyim. Hazırlık içinde değil’’ yanıtını verdi. Nikáhta ilgi odağı haline gelen Erdoğan, eski lideriyle arasındaki ilişkiyi, ‘‘Aynı yolda yürüyen, aynı çatı altında beraber mücadele eden iki arkadaşız’’ sözleriyle yorumladı. Bu sözler, ‘‘Erbakan ile kendisini liderlik çizgisinde eşitledi’’ yorumlarına neden oldu.

Altınlar bavulla taşındı

Ekonomik krizden etkilenmedikleri anlaşılan davetliler, gelin Aysu Fatma ile damat Serhun Günay'a çok sayıda altın taktılar. Gelinle damadın üzerindeki altınlar daha sonra torbalara konuldu. Düğün sonunda ise altınlar, getirilen bavula konularak taşındı.

Dekolte-tesettür yan yana

Abdülkadir Aksu'nun kızının nikáh töreninde gelin ve damadın şahitliklerini Necmettin Erbakan ile Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Düğüne ANAP Lideri Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz da katıldı. Dekolte ve tesettürlülerin bir araya geldiği nikáhta ilginç görüntüler oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!