Puan hesabına isyan

Güncelleme Tarihi:

Puan hesabına isyan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Üniversite ve lise öğrencileri dün ÖSS, YÖK ve üniversiteye girişte kullanılan orta öğretim başarı puanının kaldırılması için eylem yaptı. Polis yürüyüşe ve basın açıklamasına izin vermeyince 76 kişi gözaltına alındı.

YURDUN çeşitli yerlerinde dün eğitim sistemi ve YÖK'ü protesto etmek isteyen üniversite ve lise öğrencileri gösteri yaptı. Polis, 1'i yaralı, 76 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul'da ‘Eğitim Hakları Satılamaz Platformu’ adı altında toplanan lise ve üniversite öğrenci dernekleri, dün ÖSS'nin, YÖK'ün ve üniversiteye girişte kullanılan orta öğretim başarı puanının kaldırılması için yürüdü. Çemberlitaş'ta toplanan öğrenciler, ‘YÖK’e hayır', ‘ÖSS kaldırılsın’, ‘IMF’ye hayır' sloganları atarak Cağaloğlu'nda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürümek istedi. Polis, basın açıklaması yapmak isteyen gruba izin vermedi. Slogan atıp bildiri dağıtmaya başlayan yaklaşık 64 kişi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İzmir Konak Meydanı'nda toplanan liseli gençler de, ‘Yaşasın özgür üniversite’ yazılı pankartı açarak alkışlarla, özel üniversite ve giriş sınavlarıyla ilgili sistem yanlışlıklarını protesto etti. Yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubunun katıldığı eylem, basın açıklamasıyla son buldu.

Adana İnönü Parkı'nda toplanan aralarında liseli öğrencilerin bulunduğu 30 kişi, ‘ÖSS kaldırılsın. Üniversite hakkımızı istiyoruz’ pankartı açtı. Gruptakilerle polisler arasında arbede yaşandı. Cop, yumruk darbeleriyle yaralanan Songül Yurtsever Numune Hastanesi'ne götürüldü. Miray Öğrü, Serdar Örnek, Ethem Açıkalın, Cihan Yurtsever, Deniz Yurtsever, Sinan Tut, Derya Taşkıran ve Nilüfer Yeloğlu gözaltına alındı. Derya Taşkıran ve Ethem Açıkalın daha sonra serbest bırakıldı.

Mersin'de de slogan atan öğrenciler polis müdahalesiyle karşılaştı. Öğrencilerle polis arasında çıkan arbede sonrası, eylemcilerden Ali Haydar ve Ayhan Gerçek adlı gençlerle birlikte kimlikleri açıklanmayan 4 kişi daha gözaltına alındı.

ÖSS'ye YÖK'e Başarı Puanı'na hayır

İSTANBUL Cağaloğlu'nda polisin dağılmaları için yaptığı uyarıya aldırmayan öğrenciler, yaka paça gözaltına alındı. Bu sırada avaz avaz, ‘YÖK’e, ÖSS'ye hayır', ‘Başarı Puanı kalksın’ diye bağırmaya devam ettiler. Emniyete götürülürken de zafer işareti yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!