İnci kefali balığı için nöbet tutup, çevre temizliği yaptılar

Güncelleme Tarihi:

İnci kefali balığı için nöbet tutup, çevre temizliği yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 17:28

İnci kefali balığı için nöbet tutup, çevre temizliği yaptılar

Haberin Devamı

VAN, (DHA)-VAN'ın İpekyolu İlçesi Karagündüz İlkokulu öğrencileri inci kefalinin en önemli üreme alanlarından biri olan Erçek Gölü Sulak alanında av yasağı nöbeti tuttu.

İpekyolu Belediyesi tarafından yürütülen “Okulum Temiz Sokağım Temiz" kampanyası kapsamında okullar ve çevresindeki sokaklar öğrencilerle birlikte temizleniyor. Bu hafta Karagünduz İlkokulunda düzenlenen kampanya ile öğrenciler hem temizlik yaptı hem de büyüklere önemli  mesajlar verdi. Dünyada sadece Van Gölü ve Erçek Gölü'nde yaşayan endemik İnci kefali balığının 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında avlanma yasağının başlaması ve üremek için Memedik Çayı'nın Erçek Gölü'ne döküldüğü alana gelmeye başlaması üzerine öğrenciler, akarsunun bulunduğu alana gelerek elele tutuşup kaçak avcılara geçit vermeyecekleri söyledi.

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uzman personeli de bölgedeki biyolojik çeşitlilik ve inci kefali balığı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonra sulak alanı gezen öğrenciler buradaki kuş, kaplumbağa, kurbağa ve diğer canlı türlerini inceledi. Av yasağı nöbetinin ardından köyde çevre temizliği yapan, öğrencilere çeşitli  ikramlar dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!