İncetahtacı toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

İncetahtacı toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1999 00:00

İncetahtacı'nın cenazesi, FP Genel Başkanı Recai Kutan, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve FP'li milletvekillerinin bulunduğu özel uçakla Gaziantep'e getirildi.

Cenazeyi Gaziantep'e getiren uçağı havaalanında, Vali Muammer Güler ile Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Ay, Hanefi Tiryaki, Mustafa Taşar, Ali Ilıksoy ve İbrahim Konukoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan karşıladı.

İncetahtacı'nın cenazesi, karşılamanın ardından yaklaşık 1500 araçlık konvoyla havaalanından Ulucamii'ye getirildi. Konvoydaki araçlarda bulunlar yol boyunca tekbir getirdi.

Ulucamii'de kılınan cenaze namazına, İncetahtacı'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Erbakan ve Kutan ile aralarında Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Oğuzhan Asiltürk, Vehbi Hatipoğlu, Bahri Zengin, Erkan Güleç, Lütfü Doğan, Ali Coşkun'un da bulunduğu 100'e yakın FP milletvekili ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, MHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Ay, Hanefi Tiryaki, YDP eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel, Gaziantep Valisi Muammer Güler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ile çok sayıda Gaziantepli katıldı.

İncetahtacı için Ulucamii'de kılınan cenaze namazı sırasında telkini Lütfü Doğan verdi. İncetahtacı'nın cenazesi camiden çıkarılırken kalabalık hareketlendi, izdiham yaşandı. Alanda bulunanların ezilme tehlikesi geçirdiği izdiham sırasında, bir süre önce omuzundan ameliyat olan ve kolunu askıda taşıyan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan otobüse bindirildi.

Bir süre eller üzerinde taşınan cenaze daha sonra ambulansa konuldu. Bu arada, bir grubun cami ile mezarlık arasındaki 5 kilometrelik yolu yürümesi nedeniyle ambulansın mezarlığa ulaşması gecikti.

İncetahtacı'nın cenazesi tekbir çekilerek mezara indirildi. Oğuzhan Asiltürk mezara inerek İncetahtacı'nın kefenini öptü ve ağladı. Bu arada, Erbakan, Kutan, Erdoğan başta olmak üzere törene katılanlar İncetahtacı'nın mezarının üzerine toprak attı. Kuran okunduktan sonra FP Milletvekili Lütfü Doğan telkin verdi. Cenaze törenine katılanların bazılarının, cenazenin mezara indirilmesini, çevredeki ağaçlara çıkarak izledikleri gözlendi.

Bu arada İncetahtacı'nın cenaze törenine yoğun katılım nedeniyle kentteki bazı ana caddeler 4 saat trafiğe kapalı tutuldu.
Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!