İnanç önderleri beraber "Noel ağacı" dikti

Güncelleme Tarihi:

İnanç önderleri beraber Noel ağacı dikti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 15:49

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Maltepe Belediyesince düzenlenen etkinlikte pastör, papaz, imam ve cemevi dedesi, dualar eşliğinde "Noel ağacı" dikti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Maltepe Meydanı'ndaki etkinliğe İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) Başkanı Timur Topuz, İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal, Süryani Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, Papaz Nafkratios Turuncuoğlu, Ermeni Katolik Patrikhanesi Başpiskoposu Levon Zekiyan, Maltepe İlçe Müftü Vekili Ahmet Dur, Şahkulu Sultan Dergahı Dedesi Veli Akkol, Maltepe Cemevi Dedesi Hasan Harabati katıldı.

Meksika Folklor Grubu'nun dans gösterisiyle başlayan etkinlikte, İPKV'ye bağlı "Hallelujah Korosu" da ilahiler seslendirdi.

Daha sonra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve inanç önderlerinin de katılımıyla yıldızlarla süslenen Noel Ağacı, meydana konuldu.

Haberin Devamı

- "Bu topluma ait olmaktan bizi kimse alıkoyamaz"

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, azınlık da olsa dünyanın neresinden olursa olsun Maltepe'deki herkesi sevgiyle kucakladıklarını belirterek, "İslam, hoşgörü, sevgi ve barış dinidir. Anadolu'da nereye giderseniz gidin İsa ve Meryem adları ile karşılaşmışsınızdır. Bu da Anadolu’nun aslında nasıl hümanist değerlere sahip olduğunu gösteriyor. Maltepe'ye diktiğimiz Noel ağacı, dostluğun ve barışın çınarı olsun, buradan dalga dalga hoşgörü iklimi tüm Türkiye'ye yayılsın" dedi.

İPKV Başkanı Timur Topuz, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu yaşananlar, Türkiye'ye örnek olacak büyük bir hoşgörü olayıdır. Çok mutluyuz, görüyoruz ki kimse ötekileştirilmiyor. Bu toplumun parçası olmaktan onur duyuyoruz. Bu topluma ait olmaktan bizi hiç kimse alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

Maltepe Cemevi Dedesi Hasan Harabati de Yunus Emre'nin "Yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü" sözünü hatırlatarak, "Hepimizi Cenab-ı Allah yarattı, bu yüzden insanlığı sevmeliyiz. İnsanlık erdemine ulaşan kişi, elinden, belinden ve dilinden emin olan ve gönlünde sevgiyi taşıyan kişidir" dedi.

Maltepe İlçe Müftü Vekili Ahmet Dur, Anadolu'da uzun yıllar cami, kilise ve sinagogun bir arada bulunduğunu belirterek, ülkesindeki inançlara tahammül edemeyen ülkenin büyük bir ülke olamayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!