İMES OSB'de caminin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

İMES OSBde caminin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 15:32

İMES OSB'de caminin temeli atıldı

Haberin Devamı

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/DİLOVASI(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Dilovası ilçesindeki İMES Organize Sanayi Bölgesi içerisinde caminin temeli törenle atıldı.

İMES Organize Sanayi Bölgesi'ndeki caminin temel atma törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim İrfan Küçükkay ve iş adamları katıldı. İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, caminin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "İhtisas OSB'lerin bulunduğu önemli bir sanayi bölgesi burası. 1999 yılında biz 3 OSB beraberce Sanayi Bakanlığı tarafından burada kurulduk. 18 sene geçti. Buralara ilk geldiğimiz zamanları hatırlıyorum. Dağ, taş ve topraktı. Burası tarım bölgesi değil, 7'nci sınıf tarım arazisi diye geçiyor. Burayı kazdıkça hep taş çıkan bir araziydi. Burayı sanayi bölgesine çevirdik. Sıra geldi bu işin manevi yönünü ortaya çıkarmaya. Camimizin temelini atmak bu güne kısmetmiş. Bugün temeli atılan caminin bitişi üyelerin yapacağı bağışlara bağlı. Ana binamız bin 38 metrekare. İçinde 400 metrekare asma katımız var. bodrum kat, üzerinde zemin ve asma kat olmak üzere toplam 4 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir cami yapacağız. 5 bin kişi kapalı alanda namaz kılabilecek. Tabi ancak Cuma namazlarında bu cemaat oluşur. Vakit namazlarında çok zor" dedi.

İMES OSB'nin 7 bin 500 kişiye istihdam sağladığını belirten Küçükay, "Biz kalabalık bir OSB'yiz. Şu anda 7 bin 500 istihdam var. Tam olarak doluluğa ulaştığımız zaman bu rakamın 15 bin kişiye çıkacağını hesap ediyoruz. Çünkü fabrikalarda çalışan sayılar belli. Camimizin açık alanı da var. Cuma günleri kalabalık cemaat geldiği zaman yaz günleri açık alanda, kış günleri de kapalı alanda sıcak bir mekanda çok daha fazla cemaati burada Cuma namazını burada eda etmesini sağlayabiliriz. Tabi biz burayı OSB'mizin bütçesinden yapmıyoruz. Burayı bağışlarla yapacağız. Bunun için de cami yaptırma ve yaşatma derneği kurduk. Katılımcılarımızın buraya yapacağı bağışlarla bu camiyi bitireceğiz. İnşallah sanayicimizin katkıları ve desteği ile camimizi 1,5 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise caminin yapımı için 100 ton demir ile İMES OSB'nin ağaçlandırılması için de 100 bin adet ağaç bağışı yapacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!