'İmam Hatip'in arsa sorunu çözüldü'

Güncelleme Tarihi:

İmam Hatipin arsa sorunu çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 10:42

'İmam Hatip'in arsa sorunu çözüldü'

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin yaklaşık 2 yıldır çözülemeyen arsa sorununun çözüldüğünü açıkladı.
Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, emniyet müdürlüğü hizmet binası, belediye içme suyu projesi, doğalgaz, 500 kişilik öğrenci yurdu ve yaklaşık 2 yıldır çözülemeyen imam hatip arsası hakkında açıklamalarda bulundu. İlçeye yeni emniyet müdürlüğü hizmet binası yapımının 5 yıldır gündemde olduğunu söyleyen Başkan Tütüncü, "Senirkent yolu üzerinde daha önce arsası tespit edilen emniyet müdürlüğü binamız İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne destek vermek üzere yapmayı taahhüt ettiği binalardan birisidir. Geçen pazartesi yapılan ihaleyi alan müteahhit firma yetkilileri gelerek gerekli çalışmaları başlattı. Sanıyorum en kısa zamanda temel atma işlemi gerçekleşecek çünkü bir pürüz kalmadı" dedi.
30 yılı aşkın süredir kullanılan içme suyu hatlarında bazı bölgelerin asbestli boru olduğunu aktaran Başkan Tütüncü, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanserojen madde içerdiği açıklanan bu borular ve eskiyen, kireçlenerek artık ömrünü tamamlayan su şebekesini değiştirme kararı almıştık. İller Bankası aracılığı ile proje çalışmaları tamamlanan ve ihalesi biten şebekeyi yapacak müteahhit firma da gelerek hemen işe başlamak istediğini iletti. Halbuki henüz resmi prosedürler tamamlanmadı. Sanırım bu işe de hemen başlayacağız" diye konuştu.
Isparta'nın ikinci üniversitesine talip olduklarını belirten Başkan Tütüncü, üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda yurt yapımı için gerekli imar düzenlemelerini yapacaklarını kaydetti.
ARSA SORUNU ÇÖZÜLDÜ
İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin yaklaşık 2 yıldır çözülemeyen arsa sorunuyla ilgili de konuşan Başkan Tütüncü, şöyle dedi:
"Bizi 2 yıl boyunca uğraştıran çetrefilli bir işti. Sonunda Allah'ın izniyle bu işi de çözdük. Belediye adına aldığımız bu arsayı meclis kararı ile Mal Müdürlüğü'ne dolayısıyla okula bağışlamış olduk. Geçen nisan ayı meclisinde bedelsiz devri konusunda meclisten yetki almıştım. Bu yetkiye istinaden Tapu Müdürlüğü'nde devir işlemini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Artık okulumuzun kendisine ait 20 bin metrekare dolayında arsası var. Burada modern bir imam hatip ortaokulu ve lise binasının yükseldiğini yakın zamanda inşallah hep beraber göreceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!