İlk albüm çok önemli

Güncelleme Tarihi:

İlk albüm çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 00:00

2009 yılında Ankara’da kurulan rock müzik grubu Klişe, müzik dünyasında emin adımlarla ilerliyor. Gitar ve vokalde Cahit Kılınçel, gitarda Uğurcan Karslı, davulda Hakan Uyar ve basgitarda Eren Ergüleç’ten oluşan grup, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Rock’n Dark yarışmasında Ankara Bölge Birincisi oldu.

KLİŞE, 2009 yılında Cahit Kılınçel ve Hakan Uyar tarafından kuruldu. Aradan geçen iki yılda gruptan ayrılanlar ve yeni katılanlar oldu. Gitar ve vokalde Cahit Kılınçel, gitarda Uğurcan Karslı, davulda Hakan Uyar ve basgitarda Eren Ergüleç’ten oluşan grup ilk albümleri için ince eleyip sık dokuyorlar. İlk albümün önemine değinen grup üyeleri, albümün sıradan olmayacağını söylüyor.

Manevi yatırım

Grubun basgitarı Eren Ergüleç, bir mekanda düzenli sahne almadıklarını belirterek, “Açıkçası grubun geleceği için manevi yatırım yapıyoruz. Düzenli olarak bir mekanda çıkmayı istemiyoruz. Çünkü bir süre sonra aynı olmaya başlıyorsunuz. Hiçbir zaman ticari bir düşünceye sahip olmadık. Çok fazla mekanda sahne almadığımız için insanlar bizim kaşemizin yüksek olduğunu düşünüyor. Biz aslında bunu göz önünde olmamak için yapıyoruz. Görünmeyen insan meşhur oluyor. İşin içine para girince bir takım kaygılar ön plana çıkıyor. Müziğin açıklarını yakalamaya çalışıyorsunuz. Müzikten uzaklaşmaya ve ‘Bitsede gitsek’ psikolojisine bürünüyorsunuz” dedi.

Besteler ışık veriyor

Cahit Kılınçel de, bir süre sonra İstanbul’a gitmek gerektiğini söyleyerek Ankara’da ancak bir noktaya kadar gelebildiklerini ifade etti. Kılınçel şöyle konuştu: “İstanbul’a giden her grup bir takım zorluklar çekiyor. Çok korkutucu bir sahne. O kadar çok grup var ki, belki biz de kaybolup gideceğiz. Ama bestelerimizde bir ışık olduğunu söyleyebilirim. İnsanların tepkileri çok olumlu. Enerji verebiliyoruz. İşi oluruna bıraktık. İyi iş zaten tutuyor. Seyirciyi eğlendirmek onların anlık tepkilerini almak önemli değil. Önemli olan onların olumlu geri dönüşünü alabilmek”.

Davul hediye etti

Ailesinde abisinin müzikli bir dönem ilgilendiğini ve kendisinin de onun tavsiyeleriyle bu işe başladığını anlatan Hakan Uyar, başta ailesinin müziğe çok sıcak bakmadığını aktardı. Uyar, “Sahneye çıkıp konser vermeye başladığımızda bize inandılar. Konya’da bir konser vermiştik. O konsere ailemde geldi ve konser sonunda babam davul hediye etti. Biz her konserden sonra oturup hatalarımızı ve eksiklerimizi konuşuyoruz. Albüm yapmak için çok acele etmiyoruz. İlk albüm çok önemli. Bestelerimiz bir anda çıkıyor. Mesela diş fırçalarken çıkan sesten esinlenerek bir beste yaptık. Bestelerimizi birbirimizle paylaşarak üstüne bir şeyler koyuyoruz” diye konuştu.

Grup hakkında bilgi

Klişe, 2009 yılında Ankara’da kuruldu. Kurulmasının hemen ardından ilk bestesi “Sen Gelmeden”i kaydetti. Bu besteyle Rock’n Dark Express 2010’a katılan grup, jüri üyeliğini Manga’dan Ferman Akgül, Şafak Ongan, Selim Serezli, Necdet Dikici, Tolga Akyıldız ve Cem Özkan gibi isimlerin yaptığı yarışmada Çanakkale Bölge birinciliğini aldı. Beste ve sahne performansıyla jürinin ilgisini çeken Klişe, Dream Tv’de yayınlanan Frekans adlı programın sunucusu Şafak Ongan tarafından Yüxexes Ar-ge programına önerildi ve grup burada ilk performans klibini çekti.
2011 yılında katıldığı ve jüriliğini İskender Paydaş, Tarkan Gözübüyük, Hakan Kurşun, Ferman Akgül gibi isimlerin oluşturduğu Fanta Stage yarışmasında “O” adlı parçalarıyla Jüri Özel Ödülünü aldı. Son olarak Rock’n Dark 5 yarışmasına katılan grup, “Son Hikaye” adlı bestesiyle Ankara bölge birinciliğini kazandı. Bu yarışmanın Türkiye finali mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!