İlim Yayma Cemiyeti'nde yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

İlim Yayma Cemiyetinde yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2018 09:59

İlim Yayma Cemiyeti'nde yeni dönem

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - İLİM Yayma Cemiyeti Burdur Şubesi eski Başkanı Suat Can, son genel kurulda aday olmazken, "Yaşımız ilerledi. Bu işi gençlere devretme zamanı geldi" dedi.
İlim Yayma Cemiyeti Burdur Şube başkanlığını 15 yıldan bu yana yürüten Suat Can'ın aday olmadığı son genel kurulda Halil Çiçek başkan seçildi. İlim Yayma Cemiyeti'nin 1951 yılında 68 gönüllü hayırsever kişi tarafından İmam Hatip Okullarını açmak, ilim insanı yetiştirmek, yurtlar yapmak amacıyla kurulduğunu anlatan Suat Can, "1953 yılında da Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına hizmet gören derneklerden sayıldı. 2000'li yıllarda İlim Yayma Cemiyeti genel merkezi tarafından Burdur'da da şube açılması teklif edildi ve 2002 yılında Bahçelievler Mahallesi'ndeki Mahir İz Öğrenci Yurdunun arsasını alarak 2 sene içerisinde inşaatı bitirdik. 2004- 2005 ders yılında hizmete açtık ve şubemizi de 2005 yılında kurduk. O günden bu güne yurdun alınıp yapılışını da hesaba katarsak 15 yıldır bu görevdeyim" dedi.
'GÖREVİ GENÇLERE DEVRETME KARARI ALDIM'
Şu an öğrenci yurdunun 67 kişiyle hizmet verdiğini aktaran Suat Can, "Yaşımız ilerledi. Bu işi gençlere devretme zamanı geldi. Yeni üyeler kaydederek görevi gençlere devretme kararı aldım. 12 Ocak günü yapılan genel kurulda hizmeti gençlere bırakma kararı aldık. İlimize, İlim Yayma Cemiyetine hayırlı ve uğurlu olsun. Yönetime gelen arkadaşlara başarılar diliyorum, onların bu işi daha iyi yapacaklarına inanıyorum. Önemli olan bu kubbede bir hoş seda bırakabilmek. Bunu bırakabildikse ne mutlu bize" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!