İlgi sergi uzattı

Güncelleme Tarihi:

İlgi sergi uzattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 00:00

ARKAS koleksiyonunda bulunan “post-emreyonizm” akımı ressamlarının 76 eseri, 1. Kordon’daki Arkas Sanat Merkezi’nin tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Açıldığı günden beri 4 bine yakın kişinin ziyaret ettiği, aralıkta kapılarını kapatacakken ocak sonuna kadar uzatılan serginin yeniden uzatılması gündemde. Pazar hariç haftanın her günü 10.00-18.00 arası ücretsiz olarak gezilen sergiyi devam ettirmek isteyen Arkas Ailesi, önümüzdeki sergiyi de Türk ressamlara ayırmayı planlıyor.

İstanbul’dan geldi

7’den 70’e pek çok insanın ziyaret ettiği sergi büyük ilgi görürken, Türkiye’nin en önemli sanat-edebiyat otoritelerinden, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan da İstanbul’dan geldi. Hızlan’la birlikte tabloları inceleyen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, serginin gördüğü ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, “Ben bu resimleri senelerdir topluyorum. Paylaşmak istedim. Çünkü güzellikleri paylaşmak kadar güzel bir şey yok. Aşağı yukarı 150 yıllık mazisi olan bu bina da ayrı bir güzellikti. İlk açtığımızda bu kadar ilgi göreceğini tahmin edememiştik. 17 Aralık’ta kapatırız demiştik ama gördüğü ilgi sonunda ocak sonuna kadar uzattık. Tamamen halka açtık. Çok ilgi görürsek biraz daha uzatırız” dedi.

Hızlan’dan övgü

Haberin Devamı

Doğan Hızlan ise, “Koleksiyoncuların yalnız kendisine faydası olmasıyla yetinmemesi gerekir. Lucien Arkas da böyle yapıyor, burayı açarak bu önemli koleksiyonunu paylaşıyor” diye konuştu. Görsel estetiği kazanan bir toplumun çirkinliğe tahammül edemeyeceğini ve bu serüvenin mimariye kadar gideceğini vurgulayan Hızlan, özellikle sanat eğitimi alanlar başta olmak üzere liseli ve üniversiteli gençlerin bu tür etkinliklere mutlaka katılmaları gerektiğini vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!