Ilgaz Şeyh Yunus Köyü'nde asırlık gelenek

Güncelleme Tarihi:

Ilgaz Şeyh Yunus Köyünde asırlık gelenek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 15:12

Ilgaz Şeyh Yunus Köyü'nde asırlık gelenek

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI'nın Ilgaz ilçesine bağlı Şeyh Yunus Köyü'nde asırlardır devam eden Hacat Duası yapıldı. 7 yılda bir gerçekleştirilen Hacet Duası'na Çankırı Valisi Mesut Köse'nin yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız ve binlerce köylü katıldı.
Horasan erenlerinden Şeyh Yunus'un köye geldiği günün anısına 7 yılda bir gerçekleştirilen duada 7 kurban kesilip misafirlere ikram ediliyor. 1046 yılından bu yana sürdüğü rivayet edilen hacat duasına katılan Şeyh Yunuslular ile çevre köy ve ilçelerden gelen misafirler Şeyh Yunus'un kabrini ziyaret ederek dua ediyor. Şeyh Yunus Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığının işbirliğiyle organize edilen hacat duasına katılan Vali Mesut Köse, Şeyh Yunusluları bu özel günde yalnız bırakmadı. Horasan ereninin kabrini de ziyaret ederek dua eden Vali Köse, Türk Bayrağı'na olan bağlılıklarıyla bilinen köyde muhtar Yunus Sinan'a bayrak hediye etti.
Vali Köse, köy halkının kendi emekleriyle diktirdiği dev bayrağın kurulduğu alanı gezerek köylülerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!