Ilgaz Kadın çayırı Tabiat Parkı 2017'de açılacak

Güncelleme Tarihi:

Ilgaz Kadın çayırı Tabiat Parkı 2017de açılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 17:22

Ilgaz Kadın çayırı Tabiat Parkı 2017'de açılacak

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ILGAZ Dağı'nın en güzel bölgelerinden olan 1500 rakımda yer alan göknar ve sarıçam ormanlarıyla kaplı Tabiat Parkı 2017'de açılacak.

Yeni Kastamonu-Çankırı karayolu, 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ne 2 kilometre mesafete bulunan llgaz Kadın Çayırı Tabiat Parkı, Orman ve su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, Çankırı Şube Müdürlüğü tarafından yaptırıldı. Bu kapsamda 7 adet orman köşkü, 1 adet idare ve ziyaretçi merkezi, yol ve otopark doğal küp taş döşeme işi büyük ölçüde tamamlandı. Sonbaharda yapılan ilk ihalede Ilgaz Kadın Çayırı Tabiat Parkı'na bir türlü talipli çıkmadı. İdare tarafından 2017 yılında ek tesislerin de tamamlanmasıyla yeniden işletme ihalesine çıkartılması kararlaştırıldı.

Kadın Çayırı Tabiat Parkı, Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde 422 hektar alana sahip bulunuyor. 5 Eylül 2012 tarihli Bakanlık onayı ile ilan edilen Tabiat Parkı'nda mutlak koruma bölgesi, hassas koruma bölgesi, sürdürülebilir kullanım ve kontrollü kullanım bölgesi olmak üzere dört alan bulunuyor. Tabiat Parkı'nda giriş, yürüyüş patikaları, piknik alanları, kamelyalar, seyir terasları, gözlem evleri, idareci ve ziyaretçi tanıtım merkezi, çadırlı kamp alanları, açık alan spor aktiviteleri, yağmur barınakları ve seyir kuleleri, kır kahvesi, tanıtım levhaları, çeşmeler, köprüler, oyun alanları ve kütük evler (bungalov), özürlüler için özel alanlar, wc ve oyun alanları bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!