İkizdere noteri, yaralı bulduğu köpeği veterinere götürdü

Güncelleme Tarihi:

İkizdere noteri, yaralı bulduğu köpeği veterinere götürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 11:41

İkizdere noteri, yaralı bulduğu köpeği veterinere götürdü

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/İKİZDERE(Rize), (DHA) - RİZE’nin İkizdere İlçesi’nde 2 yıldır görev yapan Noter Berran Altuntecim, yaralı ve bakıma muhtaç sokak köpeklerini kurtarmak için başlattığı seferberliği sürdürüyor. Çöpe atılan kesici cisimlerle yaralanan bir köpeği veterinere yetiştirten Altuntecim, kan kaybeden köpeğin yanından bir an olsun ayrılmadı.
Ankara Barosu’na kayıtlı olarak 22 yıl avukatlık yapan Berran Altuntecim, 2 yıl öne İkizdere İlçesi’nde noter olarak göreve başladı. Bir dönem Ankara Barosu Kent ve Çevre Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten, aynı zamanda 12 yıllık tiyatrocu olan Berran Altuntecim, göreve başladıktan sonra ilçede başıboş dolaşan sokak köpeklerini fark etti. İkizdere Belediyesi ile görüşen ve bir barınak yaptıran Berran Altuntecim, topladığı sokak köpeklerinin aşılarını yaptırdı, hasta olanları tedavi ettirdi. Yaralı ve sakat sokak köpeklerini barınakta bakıma alan Berran Altuntecim, kendini adeta sokak köpeklerine adadı.
KESİCİ CİSİMLERİ ÇÖPE ATMAYIN
Önceki gün çöpte yiyecek aradığı sırada kesici cisimlerle yaralan ve kan kaybeden bir köpeğin yardımına koşan Noter Berran Altuntecim, yaralı köpeği tedavi için Rize Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne getirdi. Veteriner Mehmet Rakıcı tarafından müdahale edilen yaralı köpek pansuman edildi. Köpeğin yanından ayrılmayan Berran Altuntecim, vatandaşlara kesici cisimlerin çöpe atılmaması uyarısında bulunarak şöyle dedi:
"Çöpe atılan jilet, kırık cam ve benzeri kesici objeler çöpte yemek arayan bir yavruyu nerdeyse kan kaybından öldürüyordu. Veteriner Mehmet Rakıcı ve ekibine zor yetiştirdik. Rabbim tüm ekipten razı olsun. Turnike uygulamamıza rağmen o kadar kan kaybetti ki inşallah yaşar. Lütfen çöplerinizin içine kesici objeleri koymayın. Çöpe atmanız gerekiyorsa da mukavva benzeri bir şeyle sararak yiyeceklerden uzak bir şekilde çöpe bırakın. Sokak canlılarının parmakları yok. Çöpü ağızlarıyla açarken birçoğunun ağzı, dili kesiliyor. Bu objeler çöpten atık toplayan insanlar için de büyük risk."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!