İki rakkase aynı müzayedede

Güncelleme Tarihi:

İki rakkase aynı müzayedede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 00:00

Haberin Devamı

Antik A.Ş.’nin 5 Haziran’da Swissotel’de gerçekleştireceği müzayedede muhammen bedeli toplam 10 milyon lirayı bulan tablo satışa çıkıyor. Fransız Oryantalist Charles Emile Vernet Lecomte’un “Rakkase” konulu eseri ile Ömer Uluç’un çağdaş rakkasesi bu müzayedede yan yana geliyor.

TÜRK resminde ekol oluşturan isimler ve günümüz çağdaş sanatçılarının eserlerinin yer aldığı Antik AŞ.’nin 62. müzayedesi Türk resminin dünü ve bugününe ait eserleri bir arada satışa sunuyor.
Müzayedede Ömer Uluç’un “Nü” konulu başyapıt çalışması (162x110 cm) ile farklı dönemlerine ait çalışmaları, adından en çok söz ettiren çağdaş sanatçılarımızdan Nejad Melih Devrim’in aynı tuvale çalıştığı “Tekne” ve “Piyno Çalan Kadın” konulu yağlıboya çalışması (72x92 cm.), Erol Akyavaş’ın Hallac-ı Mansur serisinden yağlıboya soyut çalışması (131x73 cm.), çağdaş sanatımızın ekol isimlerinden Burhan Doğançay’ın “Ribbon (127x88 cm, 102x101 cm, 103x90 cm) “Kalpler (121x120 cm)”, “Grego’nun Duvarları” ve “Kapılar” (127x77 cm)  serilerine ait retrospektif nitelikte başyapıt eserleri, Selim Turan’ın Paris dönemi yağlıboya soyut çalışmaları (80x100 cm), Mübin Orhon’un Paris dönemi çalışmaları, Cevat Dereli’nin “Boğaziçi’ne Bakış” konulu (61x80 cm) yapıtı Ali Çelebi’nin “Anadolu’dan Görünüm” (88x115 cm) konulu müzelik eseri ile Zeki Faik İzer, Fikret Mualla, Eren Eyüboğlu ve  Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi sanatçılara ait eserler sanatseverler ile buluşacak.

Haberin Devamı

‘Langa Bostanı’ 400 bin lira
İki bölüm halinde gerçekleştirilecek müzayedede ayrıca Klasik Türk Resminin simge isimleri Nazmi Ziya, Hoca Ali Rıza, Şevket Dağ, Hikmet Onat gibi isimlerin ilk kez müzelik eserleri de satışa sunulacak. Nazmi Ziya’nın empresyonizmini en iyi yansıtan “Langa Bostanında Sabah” (65x81 cm) isimli eseri 400 bin lira muhammen bedelle satışa çıkacak.
Fransız Oryantalist Charles Emile Vernet Lecomte’un “Rakkase” konulu eseri (131x85)’de 675 bin lira muhammen bedeliyle müzayedenin öne çıkan eserlerinden.
Turgay-Olgaç Artam tarafından yönetilecek olan 262. müzayededeki eserler 4 Haziran tarihine kadar Antik Palace’da görülebilir.
Süleyman Seba Cad. Talimyeri Sok. No: 2 Maçka. Tel: (0212) 236 24 60

Sessiz opera

Haberin Devamı

DIŞ HABERLER
ABD’de bir sanat etkinliği çerçevesinde Marina Abramoviç, üzerinde konser kıyafeti olduğu halde, Modern Sanat Müzesi’nde haftanın altı günü, günde 7 saat basit bir sandalyenin üzerinde sessiz sedasız oturuyor. Ziyaretçiler de onun karşısındaki sandalyeye oturup sessizliğin sesini duymaya çalışıyor. Dün, Abramoviç son kez o sandalyeye oturdu ve dinleyenlerini ağırladı. Toplam sessizlik 700 saati buldu.
Modern Sanat Müzesi’nde “Sanatçı sunuyor” adıyla düzenlenen etkinlik, büyük ilgi görmüş durumda. Müzenin web sitesinin etkinlikle ilgili klibi tam 800 bin kez tıklandı. 1946 Belgrad doğumlu Abramoviç, öğrencilik yıllarından bu yana ilginç projelere imza atmış bir sanatçı olarak dikkat çekiyor.

Vedat Kosal Yıldız’da anılıyor

Haberin Devamı

GENÇ yaşta vefat eden dünyaca ünlü piyano virtüözü ve besteci Vedat Kosal, aramızdan ayrılışının dokuzuncu yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Vedat Kosal Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKOM) tarafından düzenlenen anma gecesi ve konseri ile anılacak. 2001 tarihinde aramızdan ayrılan Kosal için düzenlenen anma konseri Perşembe günü saat 19.00’da YTÜ Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

Altın Koza ertelendi

DHA
ADA-NA Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-13 Haziran’da yapılacak “17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin, İsrail’in yardım gemilerine saldırısı ve Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki terör saldırısı nedeniyle ertelendiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Tuncel, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’ye giden yardım gemilerine yapılan saldırıyı ve İskenderun’daki terör saldırısını kınadığını belirterek, “İnsanlar kan ağlarken, biz eğlenemeyiz” ifadesini kullandı.

Kaymakam sahnede

Haberin Devamı

Metin YILDIRIM/DHA
NEVŞEHİR’in Avanos İlçesi Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, ilçede önceki gün düzenlenen Uluslararası Avanos Bendir ve Ritm Festivali’nde önce çanaktan yapılma “bendir” adlı darbukayı çaldı, ardından sahnede Kafkas oynadı. Festivale yurtiçinden ve Almanya’dan müzisyenler katıldı.

Caz ve Çingene müziği

EFSANE topluluk Bratsch, StageArt & Jolly Joker Balans işbirliği sonucunda, 3 Haziran Perşembe günü İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. Deneysel caz, Doğu Avrupa Çingene müziği ve özellikle Django Reinhardt tarafından icat edilen Manouche caz gibi çeşitli kaynaklardan gelen müzikal etkileri bünyesinde bir araya getiren Bratsch, repertuvarının önemli bir kısmını kendi bestelerinden oluşturuyor ve kurmaca folkloruyle Karadeniz’den Atlantik’e uzanan bir bölgeye hitap ediyor. Biletler biletix’de.

J.D. Salinger özel

Haberin Devamı

İKİ aylık edebiyat dergisi Notos’un haziranda yayımlanan 22. sayısının kapak konusu, J.D. Salinger-Gizleri Suskusunda Bir Yazar başlığını taşıyor. Dünya edebiyatının onu yitirdiği günlerin ertesinde hazırlanan dosya, Cem Akaş, John Updike, Faruk Duman, Dipti R. Pattanaik, Ufuk Karakurt, Deniz Korkut, Hande Öğüt, Paul Levine, Deniz Gündoğan’ın yazılarından oluşuyor.
Bağımsız radyoculuk, ekolojik sorunlar, evrensel adalet ve doğruluk, demokrasi, sivil direniş dendiğinde akla gelen ilk adlardan Ömer Madra ile yapılan söyleşi de Notos’un bu sayısının öne çıkan bölümlerinden.

Kırkyama şenliği

GÖLCÜK Belediyesi tarafından Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda, 05-13 Haziran tarihleri arasında Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali’ni de içine alan Uluslararası Elsanatları Günleri organize ediliyor. 16 farklı ülkenin el sanatları, 80 kişilik geleneksel el sanatı ustalarının yanında, 120 kırkyama ustasının katılacağı festival Değirmendere’yi 8 gün boyunca karnaval alanına dönüştürecek. Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!