İki Kıtanın Ortasında Kardeşliğe Yelken Açtılar

Güncelleme Tarihi:

İki Kıtanın Ortasında Kardeşliğe Yelken Açtılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 10:17

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALİ KILIÇ, MALTEPE'NİN ASYA, AVRUPA VE AFRİKA'DAN HER MİLLETE, HER KÜLTÜRE MERKEZ OLACAK ULUSLARARASI BİR KENT OLDUĞUNU BELİRTEREK "ALTONA VE MALTEPE ARASINDA İMZALADIĞIMIZ KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜYLE YENİ DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURUYORUZ. BU ANLAŞMA SADECE KÂĞIT ÜZERİNDE YAPILMIŞ BİR ANLAŞMA DEĞİL; TÜM DÜNYAYI SARACAK DOSTLUK ATEŞİNİN İLK KIVILCIMLARI OLACAK. MALTEPE, HEPİNİZİN KARDEŞİ, MALTEPELİLER DE KARDEŞİNİZ” DEDİ.

Maltepe Belediyesi ile Hamburg Eyaletine bağlı Altona Belediyesi arasında, Boğaz’ın ortasında kardeşlik anlaşması imzalandı.
Maltepe Belediyesinin öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Diyalog Konferansına katılan Hamburg eyaletine bağlı Altona Belediyesi ile Maltepe Belediyesi arasında, İstanbul Boğazının ortasında kardeşlik anlaşması imzalandı. İmza törenine, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner’in yanı sıra, Altona Bölge Müdürü Liane Melzer ve Yeşiller Partisinden Altona Meclis Üyesi Yusuf Uzundağ katıldı.
“MALTEPE KARDEŞİNİZ”
Törende bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, Maltepe’nin Asya, Avrupa ve Afrika’dan her millete, her kültüre merkez olacak uluslararası bir kent olduğunu belirterek "Altona ve Maltepe arasında imzaladığımız kardeş şehir protokolüyle yeni dostluk köprüleri kuruyoruz. Bu anlaşma sadece kâğıt üzerinde yapılmış bir anlaşma değil; tüm dünyayı saracak dostluk ateşinin ilk kıvılcımları olacak. Maltepe, hepinizin kardeşi, Maltepeliler de kardeşiniz” dedi.
Kılıç’tan sonra söz alan Altona Bölge Müdürü Liane Melzer ise Altona’nın simgesine vurgu yaparak, “Bizim amblemimizde yer alan şatonun kapısı açıktır. Bu da yıllardan beri, bizim başka kültürlere açık olduğumuzu gösteriyor. Somut projelerin gerçekleşmesi adına bu daha başlangıç, ileride Maltepe ile aramızda kültürel ve ekonomik alanlarda da karşılıklı işbirliği ve birliktelik sağlamak istiyoruz. Maltepe ile Altona artık tek yürek” diye konuştu.
Yeşiller Partisinden Altona Meclis Üyesi Yusuf Uzundağ da bir konuşma yaparak, kardeşlik belgesinin herkese hayırlı olmasını diledi. Sonra Altona heyeti tarafından Kılıç’a Altona’yı anlatan bir kitap hediye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!