İKEM'li gençler BM konferansında

Güncelleme Tarihi:

İKEMli gençler BM konferansında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 14:03

İKEM'li gençler BM konferansında

Haberin Devamı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'ndeki Özel İKEM Koleji öğrencileri, Ankara’da gerçekleşen Birleşmiş Milletler Avrupa-Asya Konferansı'nda (Euroasıa Mun 2016) Hatay'ı temsil etti.
Konferansta Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi'nde Zerrin Öz, Sosyal İnsancıl ve Kültür Komitesi'nde Zülal Akel, Dünya Sağlık Organizasyonu'nda Doğa Seküçoğlu, Kadın Hakları Komisyonu'nda Yağmur Kerimoğlu ile Avrupa'daki Güvenlik ve İşbirliği Örgütü'nde Bartu Ersoy, İngilizce olarak konuşmalarını yaptı.
Ankara'daki etkinliğin ardından öğrenciler, İKEM Koleji kurucusu Levent Hakkı Yılmaz’ı ziyaret etti. Yılmaz, organizasyona Hatay bölgesinin tek temsilcisi olarak katıldıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Mun konferansı milletlerarası iletişimi güçlendirmek ve gençlerin özgüven kazanmalarını sağlamak açısından oldukça önemli. İletişim dilinin İngilizce olduğu konferansta, öğrenciler ikinci dili siyasi, ekonomik kültürel ve sosyal alanlarda akıcı olarak kullanarak kendilerini son derece güzel ifade edebilmişlerdir. Türkiye’nin değişik illerinden gelen farklı kolejlerin ve üniversitelerin yer aldığı etkinlik, dünya sorunlarının tartışılıp çözüm önerilerinin sunulduğu önemli bir zirvedir."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!