Şirketler 67 bin eleman arıyor

Güncelleme Tarihi:

Şirketler 67 bin eleman arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 00:00

Elektrik teknisyeninden temizlikçiye, büro elemanından tır şoförüne, makine mühendisinden konfeksiyon işçisine kadar şirketlerden İŞKUR’a 67 bin eleman talebi geldi. En çok aranan eleman ise kalifiye işçi ve satış elemanı.

Haberin Devamı

Şirketler 67 bin eleman arıyor
Türkiye’nin her bölgesinden şirketler 67 bin eleman arıyor. İŞKUR’a gelen eleman talebi son aylarda azalış gösterse de son açıklanan verilere göre İŞKUR’a gelen eleman talebi, bir başka ifadeyle açık iş talebi, 67 bini buldu. Bunun 20 bine yakını da beden işçisinden oluşuyor.

Bu yılın ocak-eylül döneminde İŞKUR’a şirketlerden 1 milyon 875 bin kişilik eleman talebi geldi. Geçen yılın aynı dönemi ile mukayese edildiğinde talepte yüzde 10’luk bir azalma görüldü. 2017’nin 9 aylık döneminde gelen talep 2 milyonun üzerindeydi.

9 AYDA 868 BİN İSTİHDAM
Bu yılın 9 aylık döneminde gelen 1.8 milyonluk açık iş talebine karşılık 868 bin kişi İŞKUR aracılığı ile işe yerleştirildi. Geçen yılın aynı döneminde işe yerleştirilen kişi sayısı ise 791 bin kişi oldu ki, bu yıl İŞKUR aracılığı ile işe yerleşenlerin sayısı geçen sene ile mukayese edildiğinde yüzde 10’a yakın arttı. Yine bu yılın ocak-eylül döneminde İŞKUR, 17 bine kişiyi de yurtdışında işe yerleştirdi.
Şimdi ise İŞKUR, Türkiye çapında şirketlerden 67 bin eleman talebi geldiğini duyurdu. Aranan elemanların başında ise konfeksiyon, ambalaj, elektrik gibi kalifiye işçi statüsündeki elemanlar geliyor. Şirketler, 21 bine yakın işçi arıyor.

EN ÇOK ARANAN ELEMAN
Bu dönemde şirketler tarafından en çok aranan ikinci eleman ise satış danışmanı. İŞKUR’a, şirketlerden 3 bin 700’ün üzerinde talep geldi. Reel sektörün aradığı bir diğer eleman ise temizlik görevlisi. Bu dönemde 3 bine yakın temizlik görevlisi aranıyor. Garson da aranan elemanlar arasında.

Şirketler 2 bin 133 garson için İŞKUR’a talepte bulunurken, tekstil sektörü ise bu dönemde 2 binin üzerinde dikiş makinecisi arıyor. Şirketlerin diğer aradığı elemanlar arasında da güvenlik görevlisi, okul servis rehberi, kasiyer, reyon görevlisi geliyor.

Haberin Devamı

Şirketler 67 bin eleman arıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!