100 günde 200 bin istihdam

Güncelleme Tarihi:

100 günde 200 bin istihdam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2018 00:00

Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı’nda istihdam alanında önemli adımlar atılacak. Çoğu kadın ve gençlerden oluşan 200 bin kişi özel sektörde istihdam edilecek. Ayrıca, Kariyer Kapısı uygulamasına geçilecek ve 500 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının istihdam sağlanacak.

Haberin Devamı

100 günde 200 bin istihdam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük İcraat Programını açıkladı. Programda, önümüzdeki 100 günde istihdam alanında yapılacaklar da detaylı yer alıyor. Bu alanda en dikkat çekici başlık kadın ve gençlerin istihdamına yönelik. Programa göre, çoğu kadın ve gençlerden oluşan 200 bin kişi önümüzdeki 100 gün içinde özel sektörde istihdam edilecek.

İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ
İkinci 100 Günlük İcraat Programında istihdam açısından ikinci önemli konu ise İŞKUR’a kayıtlı 60 bin genç, 50 bin kadın ve bin engelli kişinin daha Aktif İşgücü Piyasası Programı’ndan yararlandırılması. Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına, özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, toplum yararına programlar ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenleniyor. Aktif işgücü programları kapsamında da mesleki eğitim kursları, girişimcilik eğitim programları, işbaşı eğitim programları ve toplum yararına programlar düzenleniyor. İşte, önümüzdeki 100 günde de 60 bin genç, 50 bin kadın ve 1000 engelli kişi daha aktif işgücü programlarından yararlandırılacak. Burada temel kriter ise İŞKUR’a kayıtlı olunması.

KARİYER KAPISI UYGULAMASI
Yine Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük İcraat Programı’nda tüm üniversitelerde kariyer merkezlerinin kurulması da öngörülüyor. Bu kapsamda verilecek hizmetlerin standart prosedürleri de önümüzdeki 100 günde yayımlanacak. İcraat programında üniversitelerle ilgili bir başka başlık ise üniversitelerin ve bağlı bölümlerinin mezuniyet sonrası performansını ölçmeye yönelik Üniversite Mezun İstihdam Edilebilirlik Araştırması’nın tamamlanması. Bu araştırmayı da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi yürütecek. Programda istihdam alanında çarpıcı başlıklardan biri de Kariyer Kapısı uygulamasına geçilecek olması. Buna göre çevrimiçi ortamda açık iş pozisyonlarının yayımlanması amacıyla geliştirilen Kariyer Kapısı uygulaması hayata geçirilecek. Bu uygulamada yine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülecek.

Haberin Devamı

100 GÜNDE İSTİHDAM ALANINDA NELER YAPILACAK?
· Kariyer Kapısı uygulaması hayata geçirilecek.

· Üniversitelerde Kariyer Merkezleri kurulacak.

· Üniversite Mezun İstihdam Edilebilirlik Araştırması tamamlanacak.

· Ölümlü ve sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazalarının yaşanmadığı güvenli işyerlerine yüzde 50 prim indirimi yapılacak.

· 1,4 milyon işvereni kapsayan ‘Teşvikte Kazancım Ne kadar?’ adlı elektronik uygulama hayata geçirilecek.

· 500 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının istihdam edilecek.

· İŞKUR’a kayıtlı 60 bin genç, 50 bin kadın ve 1.000 engelli kişi Aktif İşgücü Piyasası Programından yararlandırılacak.

BAKMADAN GEÇME!