Ihtiyar aşıklara evlilik engeli

Güncelleme Tarihi:

Ihtiyar aşıklara evlilik engeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2007 00:00

Keçiören Güçsüzler Yurdu Huzurevi’nin, ilerleyen yaşlarına rağmen birbirlerini tutkuyla seven iki konuğu, dünya evine girebilmek için önlerinde tek engel olan "gelin adayının kızının rızasını" bekliyor.

Yaklaşık 10 yıldır huzurevinde yaşayan 80 yaşındaki İbrahim İşbilir ve 78 yaşındaki Sare Caferoğlu, birkaç yıl önce yakınlaştılar ve o günden itibaren dertlerini, duygularını birlikte paylaşmaya başladılar.

İşbilir’in, bir süre sonra duygularını açıp, Caferoğlu’yla evlenmek istediğini söylemesi üzerine durumdan haberdar olan huzurevi yöneticileri, yaşlı aşıklara yardımcı olmak için durumu Caferoğlu’nun kızına bildirdiler. Ancak "gelin adayı"nın yakınları, bu evliliğe olumlu yaklaşmadılar.

Bunun üzerine, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, huzurevinin iki yaşlı sakininin bu durumu hakkında bilgilendirildi.

Altınok, İşbilir ve Caferoğlu’nun aşkıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gönlü genç ihtiyarların aşklarının Ferhat ile Şirin’in aşkını geçtiğini ancak arada engeller olduğunu" söyledi.

Caferoğlu’nun akrabalarının bu evliliğe razı olmadığını, bu nedenle onları ikna etmeye çalıştıklarını anlatan Altınok, önümüzdeki günlerde olayı tatlıya bağlayacaklarını belirtti.

Öte yandan Altınok, damat adayı İşbilir’den, evliliğin önündeki engel aşıldıktan sonra Caferoğlu’nu gelenek ve göreneklere uygun, eksiksiz ve adabına uygun şekilde isteme sözü ile evlendikten sonra gelini üzmeme yemini aldıklarını da bildirdi.

Gönlünü çeldim

DAMAT adayı İşbilir gençliğinde bir kez evlendiğini ve çocuğu olmadığını anlattı. Eşini genç yaşta kaybettiğini dile getiren İşbilir, yıllarca evlenmeyi düşünmediğini söyledi. Huzurevine yerleştikten yıllar sonra ise Caferoğlu’yla tanıştığını belirten İşbilir, uzun uğraşlardan sonra Caferoğlu’nun da gönlünü çeldiğini vurguladı. İşbilir, birbirlerine duydukları sevginin her geçen gün daha da arttığına işaret ederek, yaşamlarını birleştirmeleri için önlerindeki tek engelin ortadan kalkmasını eklediklerini bildirdi.

Harçlıklar başkandan

SARAY Belediye başkanı Hasan Coşkun, her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da makamına el öpmeye gelen Saray’lı çoçuklara bayram harçlığı verdi.

Bayramlaşma saatinde Saray Belediyesi’ne akın eden çoçuklarla önce şakalaşan Başkan Coşkun, elini öpen tüm çoçukları yanaklarından öperek, 5 YTL bayram harçlığı verdi. Çoçuklara karşı olan sevgisi ile tanınan Saray Belediye Başkanı Hasan Coşkun, eski ayakkabıları ile bayramlaşmaya gelen iki çocuğa da hemen birer bayramlık ayakkabı alınması için talimat verdi.

Belediye personeli ve vatandaşlarla da bayramlaşan Başkan Coşkun’a Saray Dayanışma ve Geliştirme Derneği (SADER) tarafından bir buket verildi.

Yılmaz ÇAMDALI/DHA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!