İhtiyaç sahiplerine aylık 130 liraya ev fırsatı

Güncelleme Tarihi:

İhtiyaç sahiplerine aylık 130 liraya ev fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 17:44

İhtiyaç sahiplerine aylık 130 liraya ev fırsatı

Haberin Devamı

DENİZLİ Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile TOKİ işbirliği sayesinde hayata geçirilecek projeyle, ihtiyaç sahibi 786 aile aylık 130 TL taksitle ev sahibi olacak. 270 ay taksitle toplamda 35 bin 100 liraya mal olacak olan konutlar için başvurular, Mart ayında başlayacak.

İhtiyaç sahibi vatandaşların uygun şartlarda ev sahibi olabilmesi için başlatılan projeyle konutların Merkezefendi ilçesi, Karahasanlı Mahallesi sınırları içerisinde yapıldığı bilgisini veren Vali Ahmet Altıparmak, TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında toplam 786 adet konutun yapımının tamamlandığını söyledi.

Konutların gerçek ihtiyaç sahiplerinin ev sahibi olması için yapıldığını, bu nedenle herkesin başvuru yapamayacağını kaydeden Vali Altıparmak, "Konutlara başvuru için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce belirlenen başvuru şartları mevcut olup bu şartları taşıyan vatandaşlarımızın başvurusu alınarak değerlendirilecek. Bu fırsatı vatandaşlarımıza sağlayan hükümetimize, bakanlarımıza ve TOKİ Başkanlığı'na teşekkür ediyorum" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

====KUTU====

BAŞVURU ŞARTLARI ŞUNLAR

Bürüt 67.5 metrekare ve 2 oda 1 salon olarak yapılan konutlara başvuru için 1 yıldır tüm ilçeler dahil olmak üzere Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, 21 yaş ve üzerinde olmak, Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olmamak, 3294 sayılı Kanun'a uygunluğu ilgili SYD Vakfı tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak, kendisi ile eşinin, velayeti altındaki çocuklarının mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak gibi şartların karşılanması gerekiyor. 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan engelli vatandaşlar için konutlardan toplam konut sayısının yüzde 10' una kadar kontenjan ayrılacak. Konut için başvurular 1 Mart tarihinde başlayıp 30 mart tarihinde sona erecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!