'İhracatın Enleri'nde 27 Denizlili

Güncelleme Tarihi:

İhracatın Enlerinde 27 Denizlili
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 14:56

'İhracatın Enleri'nde 27 Denizlili

Haberin Devamı

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi'nin 2016 yılı rakamlarına göre belirlediği En Fazla İhracat Yapan 1000 Firma Listesi'ne Denizli'den 27 firma girdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 2016 yılı verilerine göre en fazla ihracat yapan firmalarla ilgili yaptığı araştırma tamamlandı. Denizli'den 27 firma en fazla ihracat yapan 1000 firma arasında yer aldı. Denizli, listeye giren firma sayılarına göre Türkiye'de en fazla şirketle yer alan yedinci il oldu. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, listede 27 firma ile temsil edilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Kocasert, Denizli‘nin ülke ekonomisine ihracatta önemli bir katkı sağladığını belirterek, "Geçen sene gerçekleştirdiğimiz 2.7 milyar dolarlık ihracatımızda bu durumun en önemli göstergelerinden biri. Bu sene ocak-mayıs dönemi baz alındığında, geçtiğimiz sene aynı döneme kıyasla yüzde 7.4 ihracat artışımız olduğunu görüyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla sayıda firmamız ilk 1000 ihracatçı firma arasında yer alarak hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerdir" dedi.

Türkiye'nin 2016 yılı ihracatında bir önceki yıla göre binde 8'lik bir azalma olmasına rağmen bu yıl ihracatta pozitif gelişmeler yaşandığını belirten Kocasert, "Geçen yıl ülke ihracatımızda binde 8'lik bir azalış olmasına rağmen, gerek dünya ticaretinden gerekse Avrupa Birliği ithalatından aldığımız payı rekor seviyelere taşımıştık. Bu yıl ülkemiz ihracatında yaşanan pozitif gelişmeler hepimizin malumu. İlk 5 ayı geride bıraktığımızda ülke ihracatımızdaki artış oranının yüzde 10 olduğunu görüyoruz. Sene sonu Orta Vadeli Program hedefimiz olan 153.3 milyar doları geride bırakacağımız kanaatindeyim. Her zaman belirttiğimiz gibi, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya daha fazla yatırım yaparak ihracat artışımızı sürekli kılmalı, ihracatımızdaki yüksek katma değerli ürünlerin payını daha üst noktalara taşımalıyız" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!