İhracatçıdan MB kararına destek

Güncelleme Tarihi:

İhracatçıdan MB kararına destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 17:29

İhracatçıdan MB kararına destek

Haberin Devamı

DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Süleyman Kocasert, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi. Merkez Bankası'nın fiyat istikrarının sağlanması amacıyla sıkı duruşun sürdürüleceğini vurguladığını belirten Kocasert, bundan sonra da olumlu sonuçlar doğuracak politikalar üretileceğini öngördüklerini söyledi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8, koridorun alt bandını yüzde 7.25, üst bandını yüzde 9.25 seviyesinde sabit tuttuğunu, geç likidite penceresini 50 baz puan artırarak, borç verme faizini yüzde 11.75'ten yüzde 12.25'e yükselttiğini belirterek, "Referandum öncesi son işlem gününde 3.73 seviyesinde seyreden dolar kuru, referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla geride bıraktığımız 9 günlük süreçte 3.60 seviyesinin altına gerilemişti. Bu süreçte Türk Lirası, Amerikan doları karşısında yaklaşık yüzde 3.5 değer kazandı. Ancak, özellikle bu hafta içerisinde kurda yukarı yönlü hareketler mevcuttu. Merkez Bankası'nın bugün aldığı kararla birlikte, dolar kurunda bir miktar gerileme olduğunu görüyoruz. Referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte, bugün alınan kararların kurda bir miktar daha gerilemeye yol açması olası" dedi.

Merkez Bankası'nın temel amaçlarından birisinin de fiyat istikrarının sağlanması olduğunu söyleyen Kocasert, "Bugün yapılan açıklamada, bu temel amaç doğrultusunda sıkı duruşun sürdürüleceğinin vurgulandığı görülüyor. Bundan önceki süreçte önemli kararlara imza atan Merkez Bankası'nın bundan sonra da olumlu sonuçlar doğuracak politikalar üreteceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!